BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,77
ALTIN 2.393,32
HABER /  MEDYA

Mustafa Sarıgül hedeflerini anlattı

CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olması beklenen Mustafa Sarıgül ileriye dönük hedeflerini anlattı..

Abone ol

İstanbul’a talip olan Sarıgül İstanbul’u dünya markası yapacağını söyledi. CHP’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olması beklenen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül Karadeniz FM’de Adem Metan’ın konuğu oldu. Sarıgül, sosyal demokrasi tarihinde siyasetin her kademesinde çalışıp zirveyi kendisinden başka zorlayan siyasetçinin bulunmadığını söyledi.

Güçlü ile değil haklı ile beraber olmaktan bahseden Sarıgül, medyayı topa tuttu. AK Parti’nin grup toplantılarını birçok kanalın aynı anda canlı vermesini eleştirerek, “Avrupa’da demokratik ülkelerde Başbakanın haberleri bir buçuk dakikayı geçmiyor, araştırın bakın” dedi.

SARIGÜL: “İSTANBUL’UN YÜZÜ GÜLECEK”
Sarıgül, “gücü kendinizden yana değil, herkesten yana kullanmalısınız” diyerek İstanbul hedeflerini anlattı. İlk iş olarak İstanbul’da deprem tedbirlerini alacaklarını söyledi. İstanbul’un önemli bir marka olduğunu söyleyen Sarıgül, “yemeklerimizi dünya ile buluşturacağız, yemeklerimizin adı da güzel, tadı da güzel ama eksiği tanıtım” dedi.

ademmetan.20131205134440.jpg 

İstanbul’un güzelliklerini dünya ile buluşturacağız diyen Sarıgül, “İstanbul boğazını, tarihini ve kültürel dokusunu da dünya ile buluşturacağız. Dünya markası yapacağız. İstanbul’un yüzü gülecek” diye konuştu.

Adem Metan’ın adaylık sorusuna ise, “doğudan batıdan yurduma düşen, atım eğerlendi kılıcım kuşan, ne gezersin alim günlerin geldi” şiirini okuyarak yanıt verdi.