BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.424,63
HABER /  DÜNYA

MHP’li Alnıaçık: Gerekirse Kandil’de anlatırız

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından ‘Ülkede Birlik, Ülküde Birlik’ konferansı düzenlendi. Konferansta konuş...

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından ‘Ülkede Birlik, Ülküde Birlik’ konferansı düzenlendi. Konferansta konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Başdanışmanı Şükrü Alnıaçık, Diyarbakır’a Türk milliyetçiliğini anlatmaya geldiklerini, hakikatleri anlatmak için gerekirse Kandil’e de gideceklerini söyledi.
MHP Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından düzenlenen konferans, İl Başkanlığı binasında yapıldı. Konferansta konuşan Devlet Bahçeli’nin Başdanışmanı Şükrü Alnıaçık, Diyarbakır’a Türk milliyetçiliğini anlatmak üzere geldiklerini söyledi. Alnıaçık, bölgede özerklik ve yarı bağımsızlık tartışmalarının yaşanmasına tepki gösterdi. Bu ülkenin bölünmeyeceğini belirten Alnıaçık, böyle bir girişimde çok kanın akacağını kaydetti. Türkiye üzerinde bir oyun oynanıldığına dikkat çeken Alnıaçık, “Gerek silahlı terör örgütünün yıllara varan faaliyetleri, gerek iç ve dış mihrakların yıllara varan kardeş kavgası neticesinde bu memlekette çok sinsi bir plan uygulanıyor. İçinde Büyükşehir Belediye Yasası, Avrupa Birliği özerklik şartının kaldırılması gibi amir hüküm ilan edilmesi suretiyle yavaş yavaş bir taraftan dağdaki terör örgütünün potansiyelini muhafaza ederek, gerekse benzer siyasi tuzaklarla Türkiye’de bir oyun oynanıyor. Öz Türk toprağı olan Diyarbakır başta olmak üzere bölgede bir özerklik, zaman içerisinde bölgede yarı bağımsızlık, ardından bağımsız bir devlet kurmak gibi bir durumla karşı karşıyız. Bizde il başkanımıza gelip soralım dedik, kimin memleketini kime veriyorlar, kime özerklik projesi içinde bulunuyorlar? Bunu görmeye geldik. Biz demiyoruz ki özerklik olursa bu memleket 9 sene sonra çöker. Bu memleket asla çökmez. Evet bu memleket bölünmez ama çok kan akar. Bizim Türk milliyetçileri olarak aynı zihniyette zarar gördüğümüzü, aynı işkencehanelerden geçtiğimizi ve bunu sabırla, ferasetle göğüslediğimizi, yine devletimize karşı gelmediğimizi, vatan borcu ödeyen Mehmetçiğe silah çekmediğimizi ispatlamak için gelip burada konuşacağız. Biz kimliğimizi burada anlatmaya geldik. Türk milliyetçiliği nedir, bunu Diyarbakır’ın meydanında konuşmaya geldik. Çünkü biz kendimizi anlatmadığımız sürece, gerçeği haykırmadığımızı müddetçe bizi karikatürize ettiler. Bölge halkına bizi doğru tanıtmadılar. Bu gerçekleri Kandil’e gidip anlatırım. Biz hakikati anlatmaktan hiçbir şekilde çekinmeyiz. Her ortamda anlatırız. Şunu da biliyoruz ki Diyarbakır, Kandil değildir, Kandil’in şubesi de değildir. Diyarbakır, Türkiye Cumhuriyeti’nin şanlı bayrağının dalgalandığı bir vilayettir” dedi.
Konferansın ardından toplantı sohbetle devam etti.
(İHA)