BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.396,10
HABER /  GÜNCEL

Said Nursi'nin talebesinden cemaate uyarı

Bediüzzaman'ın talebesi Mehmet Fırıncı, Said Nursi'nin sözlerini hatırlatarak cemaati uyardı.

Abone ol

İNTERNETHABER- Said-i Nursi'nin yaşayan öğrencilerinden Mehmet Fırıncı, Bediüzzaman'ın kendisini yaşarken hakem tayin ettiğini hatırlatarak cemaate mesaj verdi.

Said Nursi'nin “Ben acele ettim kışta geldim, sizler Cennet-âsâ bir baharda geleceksiniz” sözlerini hatırlatıp artık o dönemde olduğumuzu söyleyen Fırıncı, ortaya çıkan MGK belgeleri haberlerini eleştirip, artık hürleştiklerini ifade etti.

Kendilerinin de Bediüzzaman'ın yolundan gittiğini söyleyen Gülen cemaatine "Yaşasaydı bu kavgaya çok üzülürdü" diye seslenen Fırıncı, onun hizmet tarzında bunun olmadığını vurguladı.

AK PARTİ'YE OY VERİRDİ

Tvnet'te programa konuk olan Fırıncı, sunucunun "Bediüzzaman'ın Menderes'a açık açık oy verirken fotoğrafı var bugün olsa kime oy verirdi?" sorusuna gülerek "Üstada Ak Parti'ye oy verirdi dedirteceksiniz diye çekiniyorum ama evet" diye yanıtladı.

Ekrem Dumanlı'nın yazısındaki "Pir-i Mugan'a ters düştünüz" sözlerinin sorulması üzerine "Bu da bize cevap sanırım. Fethullah Gülen Hocaefendi, Üstadı anarken Pir-i Mugan der. Yani dershanelerin kapısına buldozerle mi gidildi? Kusura bakmayın, Üstad beni iki defa hakem  tayin ettiği için ben de kendimi hakem tayin ediyorum bakan kapatacağız demedi dönüştürelim diyor, lise yapalım diyor. Dershaneler de Allah razı olsun hizmet yaptılar ancak devlet artık düzenleme yapacaksa bırakılmalı "

"Dershane olmazsa hizmete devam edilemez mi" sorusuna "O kadar lise talebesi var, üniversite talebesi var onlarla alakalarımızı çeşitli şekillerde yine yapabiliriz. Zaten kapatılmıyor okullaşıyor" dedi