BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.439,16
HABER /  DÜNYA

F.Bahçe’nin efsanesi geri döndü

Fenerbahçe’nin efsane futbolcusu Ilie Datcu, Altınordu Futbol Eğitim Kurumu Kaleci Akademisi (AFEK) Direktörlüğü görevine getirildi.<br/>Rom...

Abone ol

Fenerbahçe’nin efsane futbolcusu Ilie Datcu, Altınordu Futbol Eğitim Kurumu Kaleci Akademisi (AFEK) Direktörlüğü görevine getirildi.
Romanya’dan Türkiye’ye uzanan futbol kariyerinde sayısız başarıların altına imza atan ve bir dönemin efsanevi kalecisi Ilie Datcu, Altınordu’da Kaleci Akademisi Direktörlüğü’ne getirildi. 1969-1970 sezonunda Fenerbahçe formasıyla çıktığı 30 maçta kalesinde sadece 6 gol görerek sarı-lacivertli kulüpte iki kez şampiyonluk sevinci yaşayan Engin İpekoğlu, Rüştü Reçber gibi milli kalecilerin yetişmesinde de büyük katkı sağlayan Datcu, Altınordu’daki görevine başladı.

"BENİM İÇİN SÜRPRİZ OLDU"
Altınordu ile yollarının kesişmesinin kendisi için büyük sürpriz olduğunun altını çizen Datcu, "Göztepe’de görev yaptığım yıllardan tanıdığım, şimdi ise Altınordu Futbol Okulları Direktör Yardımcısı olduğunu öğrendiğim İsmail Sütçü ile Altınordu A.Ş. Başkanı Seyit Mehmet Özkan, kısa bir süre önce Bodrum Turgutreis’e beni görmeye geldiler. Hedeflerden bahsedildi ve futbol konuştuk. Tesisleri görmemi istediler. Sonra da Kaleci Akademisi Direktörlüğü görevinin başına geçmemi istediler. Benim için sürpriz oldu. Süper Lig’deki takımlarda bile görmediğim tesislere ve imkanlara sahip, hedefleri olan bir yapı gördüm. Ayrıca başkanın futbolu ne kadar sevdiğini, disiplinini ve geleceğe yatırıma önem verdiğini hissettim. Tüm bunlar Altınordu gibi köklü bir kulübe gelmemde büyük etken oldu" dedi.

"İZMİR KALECİ CENNETİ"
Ilie Datcu, kaleci yetiştirmenin çok zor olduğunu, ancak İzmir’in potansiyelini değerlendirerek başarıya ulaşılabileceğini belirterek, "Takımda en ağır antrenmanları kaleciler yapar. Zor bir meslektir. Sabır gerektirir. Konsantrasyon çok önemlidir. Tüm bunlara rağmen dünyaya bir daha gelsem yine kalecilik yapacağımı rahatlıkla söyleyebilirim. 45 yıldır Türkiye’deyim. Türk futbol tarihinin en önemli kalecileri İzmir’den çıktı. Ali Artuner’i unutmak mümkün mü? Yakın geçmişte Fenerbahçe forması giyen, şu anda da Milli Takım’da görev yapan Altay Dağdelen, Can Barhan, Trabzonspor file bekçisi Onur Kıvrak, Beşiktaş’ta oynayan Cenk Gönen, Ramazan Kurşunlu, Kayserispor’daki Gökhan Değirmenci, Galatasaray’da oynayan Ufuk Ceylan, hepsi İzmir’in değeri. Altınordu’da yeni yıldızlar yetiştirmek en büyük amacım. Bu konuda da iddialıyım" ifadesini kullandı.
(İHA)