BIST 9.916
DOLAR 32,49
EURO 34,88
ALTIN 2.436,22
HABER /  DÜNYA

Eğer cebimizi doldursaydık...

Başbakan Erdoğan, “Eğer biz cebimizi doldurmak için belediyeleri devralsaydık, okul sayılarımız arttırabilir miydik? Okullarda ücretsiz kita...

Abone ol

Başbakan Erdoğan, “Eğer biz cebimizi doldurmak için belediyeleri devralsaydık, okul sayılarımız arttırabilir miydik? Okullarda ücretsiz kitap dağıtabilir miydik? Akıllı tahta ve tablet bilgisayarlara geçebilir miydik? Öğrencilerimize para yardımı yapabilir miydik?” diye sordu.
Başbakan Erdoğan, İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, partisinin 7 büyükşehir ve 14 il belediye başkan adayını daha açıklıyor. Adayları açıklamadan önce bir konuşma yapan Erdoğan, gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. İşte o konuşmadan satır başları:
“AK Parti seçime lafla girmiyor eserleri ve projeleri ile seçime giriyor. Uyum ve koordinasyon içinde omuz omuza en kaliteli hizmeti şehirlerimize sunuyoruz. Şehirlerimize vizyon oluşturma konusunda hiç bir parti AK Parti ile yarışamaz. Belediyecilik diğerlerinin nazarında rant kapısı olabilir ama bizim için hizmet kapsamındadır.
Eğer biz cebimizi doldurmak için belediyeleri devral saydık, okul sayılarımız arttırabilir miydik? Okullarda ücretsiz kitap dağıtabilir miydik? Görece geldiğimizde 45 TL alan üniversitelilerimize 280 TL burs ya da kredi verir miydik? Eğitim ve öğretimde akıllı tahta ve tablet bilgisayarlara geçebilir miydik? İlkokullarda kız ve erkek öğrencilerimize para yardımı yapabilir miydik? İşte bunlar hazineyi ne kadar güçlendirdiğimizin belirtileri.
Şimdi bütün vatandaşlarım istediği hastanelere gidebiliyor mu? Şimdi bütün vatandaşlarım istediği hastanelere gidebiliyor mu? İlaçlarını alamayan var mı? Hastamızı yurt dışına bile gönderiyoruz. Hava ambulansı ve helikopterlerle hizmet eden sağlık hizmetlerimiz var.
İstanbul’da Haliç’i kokudan arındırdık, tertemiz pırıl pırıl Haliç var. Kokuşmuş CHP zihniyetinden bu hale getirdik. Şimdi Haliç’e Karadeniz’den su getirdik, balık tutuluyor, yüzüyorlar..
76 üniversiteyle devraldık, şimdi 81 ilde 175 üniversiteye çıkardık.
İşte Marmaray, 3. havalimanı, 3. boğaz köprüsü ve otoyollar hepsi insanımızın refah seviyesini yükseklere çıkaracağız.
Ankara’da il başkanlı toplantımızda da söyledik. Biz sadece bugünün değil,yarını inşaetmenin sorumluluğunu omuzlarımızda taşıyoruz
Bugün öyle adımlar atmalıyız ki o izler adımlar yarınları inşa etsin. Yarınlar bugünden çok daha iyi olsun diye çalışıyoruz.
Bizim nesil yıkımlara şahit oldu. Şehirlerin, insanların, mimari eserlerin yıkılışına şahit olduk. Hem yerel de hem hükümet olarak yıkımları durdurmanın mücadelesini verdik."
(İHA)