BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,75
ALTIN 2.400,00
HABER /  SPOR

Beşiktaş ve Sivasın haftası

Şampiyonluk yarışı renkli bir hal aldı. Fenerbahçe ve Galatasaray geriledi. Haftanın en karlı takımı Beşiktaş oldu.

Abone ol

Turkcell Süper Lig'de 21. hafta tamamlanırken, Sivasspor liderliğini sürdürüyor.21. haftada sahasında Eskişehirspor'u 1-0 yenen Sivasspor, puanını 45'e yükselterek, liderliği kaptırmadı.

Sivasspor'u 2. sıradan takip eden Trabzonspor ise bu hafta sahasında Denizlispor'a 2-0 yenildi. Geçen hafta liderle aynı puanı paylaşan ve birincilik koltuğuna son derece yaklaşan Trabzonspor, bu fırsatı iyi değerlendiremedi. Sahasında 3 puandan olan Trabzon ekibi, 42 puanla 2. sıradaki yerini korudu.

Bu hafta Galatasaray ve Fenerbahçe'nin puan kayıpları Beşiktaş'a yaradı. Deplasmanda Gaziantepspor'u 3-0 yenen siyah-beyazlı ekip, 39 puanla 5. sıradan 3. sıraya yükseldi.

Bu sezon Ankara'da yaptığı maçlarda yüzü gülmeyen Fenerbahçe, başkent deplasmanında çıktığı 3. maçta Gençlerbirliği'ne 1-0 yenildi. Ankara'daki 3. yenilgisini alan sarı-lacivertli ekip, bu hafta da 37 puanla 4. sırada yer aldı.

Haftanın son maçında düşme hattındaki Kocaelispor'u ağırlayan Galatasaray ise yedek ağırlıklı kadroyla çıktığı karşılaşmadan 5-2 yenik ayrıldı.

Teknik direktör Michael Skibbe'nin, hafta içinde UEFA Kupası'nda Girondis De Bordeaux ile oynanacak maçı düşünerek sahaya yedek ağırlıklı bir kadro sürmesi, sarı-kırmızılı ekibi 3 puandan etti. Galatasaray, böylece 37 puan ve averajla 5. sıraya geriledi. Sarı-kırmızılı fileleri 4 kez havalandıran Taner Gülleri maçın yıldızı olurken, 87. dakikada Galatasaraylı Milan Baros, bir penaltı kaçırdı.

Gol krallığı yarışında Galatasaray'ın Çek yıldızı Milan Baros, 15 golle ilk sıradaki yerini korudu. Galatasaray-Kocaelispor maçında sarı-kırmızılı fileleri 4 kez havalandıran Taner Gülleri, gol sayısını 13'e çıkardı ve 2. sıraya yerleşti. Bu futbolcuyu 11 golle Sivassporlu Mehmet Yıldız, 10 golle Eskişehirsporlu Youla ve Gaziantepsporlu Tabata, 9 golle de Fenerbahçeli Alex, Trabzonsporlu Gökhan Ünal, 8 golle de Galatasaray'dan Lincoln ile Ankaraspor'dan Mehmet Çakır izledi.

Ligde bu hafta alınan sonuçlar, gelecek haftanın programı ve puan durumu şöyle:

Gaziantepspor-Beşiktaş: 0-3

Kayserispor-Bursaspor: 0-0

Konyaspor-Antalyaspor: 2-0

Büyükşehir Belediyespor-Ankaragücü: 1-2

Trabzonspor-Denizlispor: 0-2

Gençlerbirliği-Fenerbahçe: 1-0

Hacettepe-Ankaraspor: 3-1

Sivasspor-Eskişehirspor: 1-0

Galatasaray-Kocaelispor: 2-5


22. HAFTA

Ligde gelecek hafta, Beşiktaş-Büyükşehir Belediyespor, Eskişehirspor-Kayserispor, Ankaraspor-Gençlerbirliği, Denizlispor-Gaziantepspor, Fenerbahçe-Sivasspor, Bursaspor-Kocaelispor, Ankaragücü-Hacettepe, Antalyaspor-Trabzonspor, Konyaspor-Galatasaray maçları yapılacak.

PUAN DURUMU