BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,81
ALTIN 2.395,58
HABER /  GÜNCEL

Benzerliğin bu kadarına pes

Adana'da yaşayan Hakkı Erdoğan'ın başına gelen pişmiş tavuğun başına bile gelmeyecek türden..

Abone ol

Adana'da yaşayan Hakkı Erdoğan adlı vatandaş, kendisiyle baba adı, doğum yeri ve doğum tarihi aynı olan bir başka Hakkı Erdoğan ile karıştırılınca başına gelmeyen kalmadı. 25 yıl çalıştığı halde kendisinin yerine diğer Hakkı Erdoğan'ın emekli olmasına isyan eden adam, yetkililerden yardım bekliyor.

46 yaşındaki Hakkı Erdoğan'ın, isim benzerliği yüzünden başına gelmeyen kalmadı. 1976 yılında sigortalı olarak işe başladıktan sonra çeşitli kuruluşlarda 25 yıl çalışan Erdoğan, son çalıştığı iş yerinden 2005 yılının Aralık ayında emekli olmak için dilekçe verdi. 2 ay sonra emeklilik işlemlerini kontrol ettirmek için Adana Sosyal Sigortalar Kurumu'na giden Erdoğan, kaydının emekli sandığında bulunduğunu ve birkaç yıl önce zaten emekli olduğu cevabını aldı.

İşin peşini bırakmayan Erdoğan, daha önce emekli olmadığını kanıtlamak için uğraşırken, kendisiyle ismi, doğum yeri, doğum tarihi ve baba adı aynı olan bir başka Hakkı Erdoğan'ın bulunduğunu öğrendi. Kendisinin 1976 yılında başlayan sigortasının diğer Hakkı Erdoğan'a yazıldığını öğrenen Erdoğan, durumu Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanlığı Sigorta İşleri Genel Müdürlüğü Tahsisler Daire Başkanlığı'na bildirdi.

Sigorta İşleri Genel Müdürlüğü Tahsisler Daire Başkanlığı ise Sosyal Sigortalar Kurumu Adana Sigorta İl Müdürlüğü'ne bir yazı göndererek kendi kayıtlarında sigortalıların farklı şahıslar olduğunun tespit edildiğini bildirerek, gereğinin yapılmasını istedi.


Erdoğan, Adana Sigorta İl Müdürlüğü'nden, Adana Defterdarlığı'ndan 2001 yılında emekli olan diğer Hakkı Erdoğan'ın sigorta hakkını elde ettiği cevabını alınca çaresiz kaldı. Çalıştığı iş yerlerinden maaş bordrolarını ve şahitlerin ifadelerini ilgili kuruluşlara sunmasına rağmen emekli olamayan Erdoğan, diğer Hakkı Erdoğan'ın 1989 yılında işe başladığı halde, kendisinin işe başlama tarihi olan 1976 yılından beri sigortalı görünüp, kendi sigortasıyla emekli olduğunu ileri sürdü.

Emeklilik maaşını da alamadığı için borçlarını ödeyemediğini belirten Erdoğan, "Benimle ismi, doğum yeri, doğum tarihi ve baba adı tutan bir başka Hakkı Erdoğan varmış. Ben 1976 yılında işe başladım. O ise 1989 yılında işe başlamasına rağmen 2001 yılında benim adıma yatan sigortayla emekli olmuş. Bir memur hatası olabilir. Ama ben çok mağdur oldum. Emeklilik ikramiyemi alamadım ve borçlarımı ödeyemiyorum. Ne olur devlet bana yardımcı olsun" dedi.