BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Umut tacirlerine darbe

Sağlıkta bilimsel olmayan tedavi yöntemleriyle halkı yanlış bilgilendiren kişilere karşı önlem alınacak.

Abone ol

Sağlıkta bilimsel olmayan tedavi yöntemleriyle halkı yanlış bilgilendiren kişilere karşı yasal önlem alınacak. AK Parti İstanbul Milletvekili Gülseren Topuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ehil olmayan kişilerin, bilimsel olmayan, kabul görmemiş, hiçbir araştırmaya dayanmayan bazı tedavi yöntemlerinin hastalıkları iyileştirdiğini iddia ettiğini belirterek, bu kişilerin radyo ve televizyon yayınlarında ''umut tacirliği'' yaptığını söyledi.

Bu kişilerin bazen bir bölgedeki su, bazı otlar, alabalık yavrusunun hastalıkları iyileştirdiğine dair bilgiler verdiğini anlatan Topuz, ayrıca özellikle yaz aylarında yoğunlaşan diyet programlarıyla, herkese tek tip diyet reçeteleri önerildiğini ifade etti.

Yürürlükte bulunan Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanunda, yayın ilkeleri arasında sağlıkla ilgili hükümlerin bulunmadığına işaret eden Topuz, bu yasal boşluktan yararlanılarak yapılan yayınlarla, halkın yanlış bilgilendirilmesi sonucu telafisi güç ve imkansız zararlar ortaya çıktığına dikkati çekti.

YASA TEKLİFİ

AK Parti'li Topuz, bu boşluğu gidermek amacıyla yasa teklifi hazırladığını söyledi. Halk sağlığı, hijyen, aşılama hizmetleri, sağlıklı beslenme ve diyet konularında, halkın konunun uzmanı tarafından bilgilendirilmesine ihtiyaç olduğunu belirten Topuz, ''Yapılacak yasal değişiklikle, radyo ve televizyonların, yayınlarının belli bölümünü eğitim, kültür ve spor programlarında olduğu gibi sağlık programlarına da ayırması şartı getirilecek'' dedi.  Yasa teklifini önümüzdeki günlerde TBMM Başkanlığına sunacağını bildiren Topuz, ''Halk sağlığını tehdit eden konularda, konunun uzmanı olmayan, yeterli ve doğru bilgiye sahip bulunmayan kişiler, her fırsatta çalışmalarını sürdürüyor. Yasal düzenleme kadar, vatandaşlarımızın da umut tacirlerine itibar etmemesi gerekir'' diye konuştu.