BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Polat Tulunun biletini kesti

Galatasaray'da bir süredir devam eden yönetim içi gerginlik sonucu ilk fire verildi.

Abone ol

Adnan Polat'la ters düşen Sportif Direktör Bülent Tulun istifa etti.

Galatasaray'da bir süredir herkesin dilinde olan, ancak sürekli inkar edilen yönetim içi gerginlik dün su yüzüne çıktı. Sarı-kırmızılı kulübün sportif direktörlüğünü yürüten Bülent Tulun görevinden istifa etti.

Adnan Polat'ın, Adnan Sezgin'i Futbol AŞ'nin başına getirmesiyle Sezgin ile Tulun arasında yetki karmaşası oluşmuştu. Bu olayın ardından, Fransız futbolcu Laurent Robert'in Polat'a ve Sezgin'e haber verilmeden İstanbul'a çağrılmasıyla gerginlik iyice tırmandı. Bütün bu gelişmeler sonrası güç savaşından galip çıkan Polat oldu ve Tulun
görevden ayrıldı. Sarı-kırmızılı yönetim son dönemde sürekli olarak 'Hiçbir sorun yok' mesajı vermiş, hatta Özhan Canaydın önceki gece katıldığı televizyon programında "Galatasaray yönetimi öyle iddia edildiği gibi çatlayıp patlamaz. Fikir ayrılıkları olabilir ama uyumlu bir biçimde çalışıyoruz" demişti.

SONUÇLARI 2008'E UZANIR
Bugüne dek Polat ile Tulun arasında yaşanan gerginliğe müdahale etmeyen Canaydın'ın da geçtiğimiz yılın 'rövanş'ını aldığı camiada konuşuluyor. Çünkü Tulun, şampiyonluk mücadelesinin kızıştığı bir dönemde takım kaptanlarını yönetimde söz sahibi olmak isteyen Ünal Aysal'a götürmüştü. Bir başka deyişle Canaydın, Polat vasıtasıyla Tulun'un ipini çekmiş oldu. İlerleyen günlerde sarı-kırmızılı kulüpte 'güç savaşları'nın artması beklenirken, bu mücadelenin sonuçlarının 2008'de yapılacak kongreye bile yansıyacağı konuşuluyor.

Haber: N.SELİM SUNER
Kaynak: www.sabah.com.tr