BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.396,10
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Yeni Corsa’nın özellikleri

Opel’in popüler modelinin dördüncü nesli, Ekim'den itibaren Türkiye pazarında satışa sunulacak.

Abone ol

Opel Corsa, 18 - 30 Temmuz 2006 tarihleri arasında Avrupa"nın trendler yaratan büyük metropol kenti Londra"da gerçekleştirilecek olan İngiliz Uluslararası Otomobil Fuarında, dünya prömiyerini kutlayacak. 1982"den beri Avrupa"da 9.4 milyon adetten fazla satış yapan Opel"in popüler modelinin dördüncü nesli, Ekim 2006"dan itibaren Türkiye pazarında satışa sunulacak. Yenilenen görünümüyle baştan aşağıya kalıp deyiştiren yeni Corsa, bulunduğu segmentteki standartları bir kademe daha yukarıya taşıyacak. 


Tasarım: Üç kapılı Corsa, kompakt boyutlar (uzunluk / genişlik / yükseklik: 3.99 / 1.71 / 1.49 metre), uzun dingil mesafesi (2511 mm) ve tekerler arası geniş iz mesafesini (1473 / 1458 mm), fark yaratan, sportif oranlara taşıyor.

İç mekan: Geniş görüş açısına sahip sürüş konumu ve daha ferah bir iç mekan; birbiriyle uyumlu renkler, kaliteli malzemeler; parlak, yarı saydam kumanda butonları (donanım seviyesine bağlı olarak), eşyalarınızı koymak, saklamak için akıllı fikirler.

Şasi: Üstün sürüş dinamikleri; tüm modellerde standart olarak sunulan ABS ve fren destek sistemi, opsiyonel olarak sunulan Elektronik Stabilite Programı (ESP), geliştirilmiş Manevra Kontrolü [Enhanced Understeering Control (EUC)], dört tekerlekten frenleme sistemi; Virajda Fren Kontrolü (CBC),; değişken kademeli sportif elektro-hidrolik direksiyonu ile sınıfında bir ilk; alçaltılmış spor şasi ve 17-inçlik jant seçeneği.

Motorlar: Yeni Corsa"nın motor hacmi 1.0 – 1.4-litre arasında, üç benzinli ve iki common-rail turbo dizel motorlardan oluşan geniş motor yelpazesi, 60Hp ile 90Hp arasında maksimum güç sunuyor. Standart Dizel Partikül Filtresine sahip 125 hp gücündeki yeni 1.7 CDTI dizel motor da seçenklere yakında eklenecek. Tüm benzinli motorlar, Opel"in yakıt tasarrufu sağlayan TWINPORT teknolojisine sahip. Diğer yandan küçük otomobil segmentinde birçok modelde sunulmayan bir özellik olan dizel partikül filtresi (DPF) yeni Corsa"nın 1.3 litre CDTi dizel motorları için opsiyonel olarak sunulacak.

Yüksek-teknoloji: Yeni Corsa"da bu sınıf için yenilikler taşıyan teknolojik özellikler sunuluyor. Sürüşe Duyarlı Halojen Farlar yeni infotainment sistemleri, CD veya DVD-ROM"lu navigasyon sistemleri, MP3"lü radyo/CD-çalar, ses kontrollü ve Bluetooth bağlantılı cep telefonu bu yeni özelliklerden bazıları.

Kişiselleştirme: Corsa"yı kişiye özel yapmak için birçok opsiyonlar sunulmakta: Sürücünün kendi tercihlerinden elektronik-kumandalı kişiye özel ayarlara kadar... Örneğin, elektronik iklim kontrollü klima veya bilgi-eğlence sistemleri için otomatik olarak seçilebilir ön-ayarlar, elektrikli ısıtma sistemli direksiyon simidi, panoramik sunroof...

Kaynak: www.mynet.com