BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,19
ALTIN 2.245,63
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

BBP Lideri Mustafa Destici'den dikkat çeken ittifak açıklaması

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye'nin sınırlarına yakın kalıcı bir güç ve özel bir yapı oluşturulmaya çalışıldığına dikkati çekerek, "Ne tampon ne de özerk bir bölge, ne de Irak ve Suriye'deki terör varlıklarının bir araya gelmesine müsaade edemeyiz. Bu bizim varlık, bütünlük, istikrar ve istikbal meselemizdir. Birlik olmak zorundayız." dedi.

Abone ol

Destici, Antalya'nın Alanya ilçesindeki bir otelde düzenlenen BBP İl Başkanları ve Yerel Yöneticiler Toplantısı'nın kapanış ve değerledirme programındaki konuşmasında, seçilen belediye başkanlarına başarılar diledi.

Terörle mücadele değerlendirmesi

Terörü yenmek için terörün tüm uzuvlarıyla mücadele edilmesi gerektiğine dikkati çeken Mustafa Destici, son 4 yıldır bu mücadelenin topyekun yapıldığını vurguladı. 

Hem içeride hem dışarıda yapılan mücadelenin iç siyasetten etkilendiğini anlatan Destici, geçmiş dönemdeki istikrarsızlık, sık sık iktidarların değişmesi ve her iktidarın devamlılık anlayışında olmayarak yeni çözüm arayışlarında bulunmalarının milleti 35 yıl terörle yaşamaya mahkum ettiğini savundu. 

"Eskiden 'Çekiç Güç' nasıl PKK'yı büyütüp genişletmişse ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı da PKK'yı YPG'yi destekliyor." diyen Destici, şunları kaydetti:

"Bu alanlarda kalıcı bir güç, özel bir yapı oluşturmaya çalışıyor. Bunu kabul edemeyiz. Ne tampon ne de özerk bir bölge, ne de Irak ve Suriye'deki terör varlıklarının bir araya gelmesine müsaade edemeyiz. Bu bizim varlık, bütünlük, istikrar ve istikbal meselemizdir. Birlik olmak zorundayız.

Türkiye ittifakı'nı destekliyoruz''

Cumhurbaşkanı'nın 'Türkiye ittifakı'nı da bu anlamda destekliyoruz. 'Bu vatanda, bu bayrak altında bir ve beraber yaşamak istiyoruz' diyenlerle bir araya gelmeye varız ama şartımız ve çekincemiz siyasi bölücülerdir. Çünkü siyasi bölücülerle geçmişte biraya gelindi. Sözde çözüm arayışlarına girildi. BBP olarak asla ve kata bunu kabul etmeyiz.

Onların niyeti hiç bir dönemde Türkiye'nin bu milletin evlatlarının hayrına olmamıştır. Onlar batının, emperyalistlerin, siyonistlerin uşaklarıdır. Onlar Ermeni çetelerinin uşaklarıdır, kardeşleridir, yol arkadaşıdır. Biz asla onlarla bir araya gelemeyiz. Onlarla bir araya gelenlere de iyi gözle bakamayız."