BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Baykaldan lanetli konuşma

Rüşvet polemiği kızıştı. Baykal döneminde rüşvet vermek zorunda kaldığını itiraf eden Erdoğan'a Baykal sert cevap verdi.

Abone ol

Rüşvet polemiğinde sıra Baykal'da.. 30 yıl önce Baykal döneminde rüşvet vermek zorunda kaldığını itiraf eden Erdoğan'a Baykal'dan hadisli yanıt.

CHP lideri Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan'a meşhur hadisi hatırlattı: "Rüşveti alan da veren de mel'undur"

Baykal, İzmir Gaziemir, Aliağa metro istasyonları açılışında Başbakan Erdoğan'a çok sert çıkışlarda bulundu.

SENİN TİYNETİNDE RÜŞVET VERMEK VARSA

Geçen hafta dedi ki: 30 yıl öncesinden olaylar anlatarak beni suçlamaya çalışıyor. 30 yıl önce Başbakan 'ben mazot alırken rüşvet verdim' diyor. 30 yıl önce rüşvet verdiği için 30 yıl sonra Baykal'ı suçluyor. Bende cevap verdim. Dedim ki 'eğer senin tıynetinde rüşvet vermek varsa Baykal sana ne yapabilir.' Rüşveti vermek de almak da hukuken ve ahlaken doğru değildir. Başbakan da çıkıyor diyor ki 'ben rüşvet verdim' İyi tıynetinin gereğini yapıyorsun

YILIŞIK İLİŞKİ İÇİNE GİRMEYİZ

Baykal, ''Uzlaşma ararız'' diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ''Önce anayasa ile uzlaş'' çağrısında bulundu. "Biz Cumhuriyetin temellerine, anayasamıza, Atatürk'e ihanet ederek, hiç kimseyle yapay, sahte, yılışık ilişki içine girmeyiz" dedi.

ÖNCE ATATÜRK İLE UZLAŞ

Baykal, "Şimdi uzlaşma deniyor. Yahu sen benimle uzlaşmayı bırak, Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasası ile uzlaş. Sen, Deniz Baykal ile CHP ile uzlaşmayı bırak, önce bu devletin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile uzlaş. Atatürk ile anayasayla kavga edeceksin, sonra bize diyeceksin ki 'Hadi el sıkış Deniz Baykal, CHP. Bu işi kapatıverin'. Böyle bir şey olabilir mi?" dedi.

TEK DERDİ CHP VE BAYKAL

Baykal, "Türkiye'nin siyaset ve ekonomide ciddi sıkıntılar yaşadığı bir dönemde, Başbakan Erdoğan'ın tek derdinin Deniz Baykal ve CHP olduğunu" savundu.

LANETLENMİŞTİR

Rüşvet vermek de almak da hem hukuken, hem ahlaken aynı konumdadır. 'Ben rüşvet verdim' dediğin tıynetinin gereğini yap. Başbakan, zaman zaman söyler, 'Bazılarının gözleri var görmezler...' falan diye. Şimdi ben de diyorum ki, gözün varsa gör, kulağın varsa duy, kalbin varsa anla, rüşveti veren de alan da melundur. Melun, lanetli demektir, yani lanetlenmiştir" diye konuştu.