BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Haftalık terörist bilançosu

Genelkurmay Başkanlığı bir açıklama yaparak bir haftanın bilançosunu verdi. İşte rakamlar

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari’deki güvenlik güçlerine Irak topraklarından teröristlerce taciz ateşi açıldığını bildirdi.

TACİZ ATEŞİNE MİSLİYLE YANIT

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Hakkari’nin Çukurca ilçesi Türkiye-Irak sınır hattında görevli sınır birliğine, önceki gün Irak topraklarından bir grup terörist tarafından uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açıldı. Ateşe güvenlik güçlerinin "anında ve misliyle" karşılık verdiğinin belirtildiği duyuruya göre, olayda herhangi bir zayiat olmadı.

TUNCELİ'DE 12 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Bu arada güvenlik güçleri Mardin’in Nusaybin ilçesi dağlık arazi kesiminde önceki gün bir sığınak içerisinde, 5 kilo 650 gram C-4 plastik patlayıcı madde kullanılarak tuzaklanmış 2 patlayıcı madde düzeneği, bir BKC makineli tüfek, 8 Kaleşnikof piyade tüfeği ve 4 el bombası ele geçirdi.

Tunceli’nin Nazımiye ilçesinde 12 teröristin etkisiz hale getirildiği bölgede önceki gün yapılan aramada; 3 Kaleşnikof piyade tüfeği, 1 Kannas keskin nişancı tüfeği, 440 mermi, 2 patlayıcı madde düzeneği, 10 fünye ve 775 kilogram muhtelif gıda maddesi bulundu.

OPERASYON DİYARBAKIR'DA DA SÜRÜYOR

Diyarbakır’ın Hani ilçesi dağlık arazi kesiminde 2 teröristin etkisiz hale getirildiği bölgede ise 2 Kaleşnikof piyade tüfeği, 300 mermi, biri tuzaklanmış 2 el bombası, bir anti personel mayını, 10 fünye, 100 gram C-4 plastik patlayıcı ve 200 gram amonyum nitrat ele geçirildi.

Mardin’in Nusaybin ilçesi dağlık arazi kesiminde ise çarşamba günü teröristlerce 19 kilogram amonyum nitrat ve yarım kilogram C-4 kullanılarak hazırlanmış patlayıcı madde düzeneği bulunarak imha edildi.

11 PATLAYICI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Bu arada "2008 Yılında Terör Örgütü Mensupları Tarafından Gerçekleştirilen Patlayıcı Madde ve Mayın Kullanma Olayları"na ilişkin duyuruya göre ise, 4-11 Nisan günleri arasında askeri birliklerce 11 patlayıcı madde etkisiz hale getirilirken 4 olayda da patlayıcılar teröristlerce patlatıldı.

Etkisiz hale getirilen 11 patlayıcıda kullanılan 37 kilogram Amonyum-Potasyum Nitrat, 8 kilogram C-4 plastik patlayıcı madde, 2 kilogram TNT, 2 adet tuzaklanmış mühimmat ve 1 adet anti-personel mayını ele geçirildi.

Duyuruda, teröristlerce gerçekleştirilen 4 olayda 33 kilogram patlayıcı kullanıldığının tahmin edildiği belirtildi