BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Ankarada egemenlik mitingi

Ankara'da miting yapıldı. Binlerce kişi 'Laik, bağımsız, bölünmez Türkiye" mesajı verdi. İşte mitingden notlar...

Abone ol

Bugün Ankara'da ''Ulusal Egemenlik Mitingi düzenlendi. Ankara Tandoğan Meydanı'nda yapılan mitingte ''Laik, bağımsız, bölünmez Türkiye'' mesajı verildi.

ANKARA'DA ULUSAL EGEMENLİK MİTİNGİ YAPILDI. 
FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...  

Miting için gelenler Tandoğan Meydanı'na girişteki yollar üzerinde kurulan arama noktalarından geçerek alana alındı.
 
Mitinge katılanlar, Atatürk posterleri ve Türk bayrakları taşırken, "Ne ABD ne AB tam bağımsız Türkiye", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" şeklinde sloganlar attı.
 
Konuşmalar öncesinde meydanda bekleyenlere Çanakkale Türküsü, İzmir'in Kavakları, Leylim Ley gibi türküler dinletildi.
 
Miting için kurulan platform ve alanın çevresine Atatürk posterleri ve Türk bayrakları asıldı. Bu arada, meydanın etrafındaki apartmanlarda oturanlar da evlerinin cam ve balkonlarına Türk bayrakları astı.

İlk tören Birinci Meclis binasında
 
Miting öncesinde Ulus'taki Birinci Meclis binası önüne çelenk konuldu. Sabah saatlerinde Birinci Meclis binası önünde toplanmaya başlayan çeşitli sivil toplum örgütlerinin mensupları burada bir süre bekledi.
 
Daha sonra, Toplumsal Güç Birliği Platformu temsilcisi Uluç Gürkan, üzerinde "Ulusal Platformlar Güç Birliği" yazan çelengi Birinci Meclis bahçesine koydu.
 
Anadolu Ulusal Uyanış ve Dayanışma Platformu temsilcisi Selda Talay Tosun da burada yaptığı açıklamada, çelenk koyma töreniyle "Ulusal Egemenlik Buluşması"nın resmen başlatıldığını söyledi.
 
Birinci Meclis'in, egemenliği "kimi doğaüstü güçlerden alarak, kayıtsız şartsız ulusa, halka mal eden" anlayışın simgesi olduğunu anlatan Tosun, "Cumhuriyet'in kurulup uluslaşma sürecinin başlatılmasıyla birlikte, insanı kullaştıran cemaatler ile etnik tabana dayalı toplumsal yapı yıkılmış; demokrasinin olmazsa olmaz koşulunu oluşturan özgür bireye giden yol açılmıştır" dedi.
 
Basın açıklamasının ardından platform üyeleri, mitingin yapılacağı Tandoğan Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Saat 11.00'de başlayan mitingde "ulusal birlik ve bütünlük" mesajı verildi. Miting saat 14.00'te sona erdi.