BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  EKONOMİ

Kiler grubu çıtayı yükseltti

Kiler Holding Perakende Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kiler, holdingin 2008 hedeflerini anlatı.

Abone ol

Kiler Holding Perakende Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kiler, ''Geçen yıl yüzde 35'lik büyüme gerçekleştirdiklerini, bu yılki hedeflerinin ise yüzde 45 büyüme olduğunu'' bilirdi.

Kiler, şube açılışı için geldiği Mersin'de, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplam 140 olan mağaza sayısını yıl sonuna kadar 200'e çıkarmak istediklerini, üretici ile tüketici arasında köprü oluşturma misyonuyla hizmet verdiklerini belirtti.

Mağazalarında, hijyen, kalite, hizmet ve fiyat unsurlarına büyük önem verdiklerini anlatan Kiler, ''TÜBİTAK'la ortak çalışma yürütüyoruz. Her personel yıl içinde belli bir eğitimden geçiyor. Sonuçta perakende sektörü çok fazla sihirlerin ortaya konulabileceği bir sektör değil. Bu nedenle yapabildiğimizin en iyisini yapmaya çalışıyoruz'' dedi.

Kiler, her yıl yaklaşık yüzde 40-45 büyüme büyüme hedefi belirlediklerini, bu hedefe yaklaşmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, ''Geçen yıl da 35'lik bir büyüme gerçekleştirdik, bu yılki hedefimizi yüzde 45 olarak belirledik'' diye konuştu.

Hizmet verdikleri il sayısının ise Mersin ile birlikte 15'e yükseldiğine dikkati çeken Kiler, kamuoyunda ''Marketler Yasası'' olarak bilinen ''Alışveriş Merkezleri, Büyük Mağazalar ve Zincir Mağazalar Kanun Tasarısı Taslağı''na da değinerek, şunları kaydetti:

''Artık söz konusu yasa bizden çıktı. Son iki yıldır bu konuda söyleyeceklerimizi söyledik. Fikir ve önerilerimizi verdik. Artık top Sanayi ve Ticaret Bakanlığında. Bu yasanın, sektör olarak bizler, üreticiler ve tüketiciler olmak üzere her üç tarafı da korumasını ümit ediyoruz.''