BIST 9.984
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.427,35
HABER /  POLİTİKA

Baykal milliyetçi olacak

Dink cinayeti sonrası artan miliyetçi söylemlerden rahatsız olanlara karşı CHP lideri Baykal, şu mesajı yolladı;

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Baykal, kimsenin, başkasının inanç, mezhep ve etnik kimliğini sorgulama durumunda olmamasını isteyerek, şöyle konuştu:

''Kimse, kimsenin inancını, mezhebini etkin kimliğin aklına bile getirmesin. Hepimiz bu vatanın evladı olarak kardeşçe bir dayanışma içinde aynı millåtin insanları olarak birbirimizi sevelim, birbirimize sahip çıkalım. Burada 1000 yıldır yaşıyoruz, bundan sonra yine kardeşçe yaşayacağız. Kimsenin, kimseye 'gözünün üstünde kaşın var' deme ihtiyacı hissetmemesini sağlamalıyız. 'Ay o öyle yaptı, vay sizin yüzünüzden oldu, vay milliyetçilik yükseliyor, vay bilmem ne...' bırakın. Milliyetçilik, bu toplumun ana çimentosudur.

Milliyetçilik duygusunun varlığından kimse korkmasın. Milliyetçiliği de kimse bir suçlama konusu yapmasın. Elbette milliyetçi olacağız, elbette milletimizi seveceğiz. Milletimizin kimliğinden onur duyacağız. Kimseyi dışlamadan, herkesi bu milletin parçası olarak göreceğiz. Bizim milliyetçiliğimiz, bütünleştirici milliyetçilik. Ayırıcı, parçalayıcı, dışlayıcı değil kapsayıcı milliyetçilik. Herkes var bunun içinde. Bu topraklarda yaşayıp, bu ülkeyi seven herkes, bu milliyetçilik anlayışında var.'' -