BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Baykal için çantada keklik

Muhaliflerin şansı yok gibi. Baykal ve ekibi delegeleri yakın markaja aldı. Muhaliflerin ittiufak arayışları sürüyor.

Abone ol Mahalifler aday olmak için 253 imzayı toplamaya çalışırken, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın 1232 delegeden 1050’sinin desteğini alacağına kesin gözüyle bakılıyor.

ADAY OLABİLMEK İÇİN 253 DELEĞE İMZASI GEREKİYOR

5 aday CHP’nin yarın başlayacak kurultayında adaylıklarını açıklayan eski Grup Başkanvekili ve Samsun milletvekili Haluk Koç, TOBB Konfeksiyon ve Hazır Giyim Sanayi Meclis Başkanı Umut Oran, PM Üyesi Ayhan Yalçınkaya ile öğretim üyesi Tolga Yarman’ın aday olabilmeleri için 253 delegeden kurultay salonunda divanın önünde imza alması gerekiyor.

Baykal’ın adaylığı için toplanan gayriresmi imzaların il başkanları aracılığıyla genel merkeze ulaştırıldığını açıklayan Genel Merkez kurmayları, "Tahminimiz en az 1050 delegenin desteğini vereceği yönünde" diye konuştu.

78 İLDEN DESTEK

Baykal, delege bazında aldığı desteği dün gerçekleşen ’İl Başkanları Toplantısı’yla resmileştirdi. 81 İl başkanından Samsun, Sivas ve Yalova hariç 78’i "Baykal’a tam destek" içeriğini taşıyan metni imzaladı.

BAYKAL ÇOK DUYGULANMIŞ..

Baykal’ın, "CHP tarihinde az rastlanır bir destek ve beraberlik örneğiyle kurultaya gidiyorum. Bu benim siyasi yaşamımın en onurlu günlerinden biridir. Çok duygulanmış olduğumu sizinle paylaşmak istiyorum" dediği belirtildi.

BAYKAL'A KARŞI YENİ FORMÜLLER

Öte yandan Umut Oran’ın kurmayları "Eşbaşkanlık" gündemiyle temaslarını hızlandırdı. Kurmayların yürüttüğü görüşmelerde Umut Oran’ın genel başkan, Haluk Koç’un da TBMM CHP grup başkanı" seçenekleri doğrultusunda Kurultay’da Baykal’a karşı işbirliği üzerinde duruldu.

Okan Konuralp-Hürriyet