BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Genç, Erdoğanı damadıyla vurdu

Kamer Genç ve Başbakan arasındaki polemik daha sürecek gibi gözüküyor. Genç'in hedefinde yine Erdoğan vardı;

Abone ol

Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç, TBMM Genel Kurulunda geçen hafta yaşanan olayın bir daha tekrarlanmamasını istedi ve yine Başbakan Erdoğan'ı hedef aldı. 

Genel Kurulda geçen hafta maruz kaldığı olay dolayısıyla kendisini arayan ve destek verenlere teşekkür eden Genç, 30 yıldan beri Parlamentoda olduğunu, kimseye hakaret etmediğini söyledi. Turgut Özal, Süleyman Demirel, Mesut Yılmaz, Bülent Ecevit ile çalıştığını anlatan Genç, yöneticilerin, memleketi dürüst yönetmeleri durumunda saygı duyacağını ifade etti.

750 MİLYON DOLARI SORDU

Genç, Türkiye'nin geldiği durumun belli olduğunu ifade ederek, ''Birileri Türkiye'de çok iyi kayınpeder. Siz, kayınpeder olarak devletin 750 milyon dolarını getirip de kendi damadınızın çalıştığı şirkete verirseniz, burada söylenmeyecek mi? Kayınpederin en güzel örneğini veriyorsunuz. Sizi tebrik ediyorum. Demek ki bazı kayınpederler çok güzel kayınpederlik görevini yapıyor ama öteki kayınpederler de önüne bakıyor. Halkbank'a gitsek, '100 milyon dolar kredi ver' desek, verirler mi? Vermezler. Ama Başbakanın damadı gidiyor ve 750 milyon doları alıyor'' diye konuştu.

BEKLİYORUM Kİ BUNDAN SONRA BÖYLE OLAYLAR OLMAZ
İktidarda olanların tenkitlere tahammülü olması gerektiğini anlatan Kamer Genç, şöyle konuştu:

''Gerçekten diliyorum ve bekliyorum ki bundan sonra böyle olaylar olmaz. Şunu bilmelerini istiyorum ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin menfaatlerini, laik rejimi savunan bir insan olarak, Türkiye'nin her tarafından insanlar bana destek veriyor. Bu konuda Başbakan Tayyip Erdoğan'a, 'Bu olayı kınamazsa, bunun arkasında sen varsın' dedim. Fakat, kendisi kınamadı ve bana yapılan hareketi de teşvik etti. Bundan sonra da bize karşı bir olay olursa, onun sorumlusunun da kendisi olduğunu ilan ediyorum.''

MUHALEFET MİLLETVEKİLLERİ TAKILDI

CHP ve MHP'li milletvekilleri, konuşmasını bitirdikten sonra yerine yönelen Genç'e, ''Bize teşekkür etmedin'' diye espri yaptı. Genç de bir sonraki konuşmasında teşekkür edeceğini söyledi.