BIST 10.219
DOLAR 32,23
EURO 34,75
ALTIN 2.436,93
HABER /  GÜNCEL

Barlasın sabır taşı çatladı

Mehmet Barlas NTV'de canlı yayın konuğuydu. Yine aynı soru soruldu. Barlas'ın bu kez sabır taşı çatladı. İşte yaşananlar;

Abone ol

İNTERNETHABER/

Atv anchormani ve Sabah başyazarı Mehmet Barlas, Türk medyasında tarihi bir karara imza atmış ve atv'den üç yıllığına aldığı 900 bin YTL transfer ücretini geri iade etmişti. Nedenini de 'Hiçbir para ne benim yaşamımı ne de meslek hayatımı etkileyemez. Ne verirlerse versinler iyi bir gazetecinin ne hayatını ne düşüncelerini ne de okurlarına ve izleyicilerine karşı sorumluluklarını etkileyebilirler.' diye açıklamıştı.

Barlas'ın bu şık hareketi alkışlandı alkışlanmasına ama Çalık Grubu gelince yeniden para mevzu konuşulmaya başlanıldı. NTV'deki Yazı İşleri Programı'nda, meslektaşlarından, Mirgün Cabas ve Ruşen Çakır'dan da, aynı soruyu duyunca patladı.

KENDİ YÖNETİCİNİZE SORABİLİYOR MUSUNUZ?

Mirgün Cabas Barlas'a "Çalık geldi, iade ettiğiniz para şimdi ne olacak?" diye bir soru yöneltti. Barlas'ın sabrının taştığı belliydi. Şöyle cevap verdi: "Siz bu paranın hesabını benden sorduğunuz gibi, çalıştığınız kurumdaki yöneticiye sorabiliyor musunuz? NTV'nin başındaki kişiye 'Ferit Şahenk size yılbaşında prim verdi mi ?' diye sorabiliyor musunuz? Kendi yöneticinize soramadığınız soruyu bana nasıl sorabiliyorsunuz? Ruşen Çakır, Zafer Mutlu'ya 'Vatan Gazetesi'ni çıkaracak parayı nereden buldun?' diye sordu mu? Bana bu soruyu hangi hakla bana soruyorsunuz?"

RUŞEN ÇAKIR ÖZÜR DİLEDİ

Ruşen Çakır devreye girdi. "Yanlış anlama olduysa ben kendi adıma özür dilerim. Yılların gazetecisinin kaç lira aldığı değil merak ettiğimiz. Sadece Çalık grubu geldiği için tekrar bir transfer söz konusu mudur?" diye soruyoruz dedi...

Barlas neden parayı iade ettiğini bir kez daha açıkladı ve şöyle konuştu: "Ben gazeteye TMSF geldi diye istifa ettim. Daha sonra Çalık Grubu gelecek diye onlarla üç sene anlaşma yaptım. Çalık hemen gelmeyince de parayı iade ettim. Bunu sormak size düşmez. Bu hem kural dışıdır, hem de mesleki adaba uygun değildir . Ben de yıllarca NTV'de çalıştım. Orası bir dedikodu kanalı değil. Böyle sorularla birden bire internet sitesi konumuna düşer... Bu sorular medyanın kendi içindeki dedikodularını yazan internet sitelerine uygun sorulardır"