BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Balık tutana ceza geliyor

Haftasonu oltasını kapıp deniz ya da göl kenarına inenlere uyarı... Balık tutma zevkinize de engel koyuluyor...

Abone ol Hafta sonlarında oltayı kapıp deniz, göl, ırmak kenarlarına inenleri ve tabii profesyonel anlamda balıkçılık yapan vatandaşlarımızı uyarıyoruz...

Su Ürünleri Yasası'nda AB'ye uyum sağlamak amacıyla değişikliğe gidiliyor. Hükümet, değişiklik öngören tasarıyı TBMM'ye gönderdi. Yasalaşması ile özellikle İstanbul'da Boğaz'da görmeye alışık olduğumuz balık tutma sefası bitiyor.

100 YTL CEZA

Profesyonel ve hobi olarak balıkçılık yapan vatandaşlar ceplerinde izin kağıdı bulunmadan hiçbir yerde olta atamayacak. İzin belgesi olmadığı halde balık avlayan vatandaşlar 100 YTL para cezası ödemek zorunda kalacak.

Türk karasuları ve iç denizlerinde yabancı ülke vatandaşlarının balık avcılığı yapamayacağına ilişkin hükmün de yasadan çıkarılması öngörülüyor. Yabancı karasularında avlanacak gemiler, ilgili bakanlıktan izin alacak. Balıkçıların kurallara uyup uymadığı uydulardan takip edilecek. Şu anki yasada, "Yunus avcılığını teşvik için Tarım Bakanlığı tüfek ve fişek verir" hükmü bulunuyor. Bu madde de değiştirilecek. Yunus avı yasaklanacak.