BIST 8.728
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.241,78
HABER /  GÜNCEL

Batı medyası S-400'leri böyle gördü! Türkiye ABD’ye meydan okuyor

Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400'ler dünya medyasında da yankı buldu. Batı medyası S-400'lerin teslimatını Türkiye'nin ABD’ye meydan okuması olarak yorumladı.

Abone ol

Amerikan Washington Post gazetesi ile İngiliz BBC, Türkiye’nin S-400 alımını “açık bir meydan okuma” olarak gündeme taşıdı. Türkiye, aylar süren görüşmeler sonucunda Rusya ile vardığı S-400 savunma sistemi anlaşmasında son adımını attı.

Yapılan anlaşmanın ardından S-400 hava savunma sisteminin ilk parçaları, Ankara'ya getirildi. Ancak bu sevkiyatın gerçekleştirilmesi, Batı basınında büyük tepkiye neden oldu.

Bu açık bir meydan okumadır

Türkiye’nin, Washington’ın tüm itiraz ve tehditlerine rağmen Rus S-400 savunma sistemi alımını gerçekleştirmesi, ABD ve İngiliz basınında geniş yankı uyandırdı. ABD’de yayın yapan Washington Post gazetesi, Ankara’ya yapılan S-400 teslimatını gündemine taşıdı. Teslimatı, “Türkiye, NATO’nun tüm uyarılarına rağmen ABD’ye meydan okudu ve Rus S-400 sistemini ülkeye soktu” başlığıyla duyuran gazete, ABD’nin tüm yaptırım tehditlerine kulak tıkayan Türkiye’nin bu kararının açık bir meydan okuma olduğunu duyurdu.

Tehditlere rağmen satın aldı

Önemli medya organlarından BBC ise, S-400 teslimatını ilk elden duyurarak “Türkiye ABD’nin F-35 tehditlerine rağmen S-400’leri satın aldı” yorumunda bulundu.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
S-400 füzelerinin özellikleri neler aynı anda 80 hedefi vurabiliyor
Foto Galeri S-400 füzelerinin özellikleri neler aynı anda 80 hedefi vurabiliyor Galeriye Gözat