BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,11
ALTIN 2.507,03
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Banka telefonu beklemeye son

Çağrı merkezlerinin vatandaşa hizmet verme süresi ve niteliğine yönelik bir yeni bir düzenleme yapılacak.

Abone ol

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, çağrı merkezlerinin hizmet sürelerine ilişkin yapmak istedikleri düzenlemelerin telefon bankacılığını da kapsayabileceğini belirterek, "Çağrı merkezleri para tuzağına dönüşmesin" dedi.

Yıldırım, telefon bankacılığıyla ilgili düzenlemenin kendileri ya da Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nca yapılabileceğini söyledi.

Yasadışı dinlemelerle ilgili düzenlemeye interneti de dahil etmek istediklerini belirten Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na hakaret içeren Facebook videosu ile ilgili soruya "Elin kılıcıyla işimiz olmaz. Biz kendi işimize bakalım" diyerek esprili bir yanıt verdi.

Yıldırım ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, dün gazetecilerle bir araya geldi.

Telefon bankacılığına da ayar Çağrı merkezlerinin vatandaşa hizmet verme süresi ve niteliğine yönelik bir düzenleme yapmayı planladıklarını anlatan Yıldırım, bunun telefon bankacılığını da kapsamasını istediklerini kaydederek, "Çünkü alınan hizmetin niteliği aynı. Bir kısmının mağduriyetini önlemeye çalışırken, bir kısmını görmezden gelmek kamu adaletine uymaz. Arkadaşlarımızın bu konuyu araştırıp eğer oluyorsa bu konuyu da dahil etmelerini uygun görüyorum. Eğer olmuyorsa kim yapacaksa Sanayi ve Ticaret Bakanlığı mı başka bakanlık mı yapar, onun takibini yaparız" dedi.

Yıldırım, "Çağrı merkezleri para tuzağına dönüşmesin, hizmet veren, vatandaş memnuniyetini öngören güzel kuruluşlar haline gelsin" diye konuştu.

Elin kılıcıyla işimiz olmaz Yıldırım, yasadışı telefon dinlemelerine ilişkin düzenlemenin sorulması üzerine de Adalet Bakanlığı ile birlikte yaptıkları çalışmaların yasadışı dinlemelere verilecek cezaların caydırıcılığının artırılmasını kapsadığını, internet düzenlemelerinin de bu kanuna dahil edilmesini istediğini ifade etti. Bir gazetecinin, Kılıçdaroğlu'na hakaret içerdiği için Facebook'tan kaldırılan videonun katalog suçlar kapsamında olup olmadığını sorması üzerine esprili şekilde, "Şimdi o konuya girmeyelim. Elin kılıcıyla işimiz olmaz. Biz kendi işimize bakalım" dedi. Yıldırım, internet medyasının yasal altyapısının oluşturulması üzerinde de çalışıldığını kaydetti.