BIST 10.606
DOLAR 32,22
EURO 34,96
ALTIN 2.427,57
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

60 yıldır camiler için alem üretiyor

Kahramanmaraşlı Hüseyin usta, 60 yıldır camiler için alem üretiyor. Hedefi ise gücü yettiğince bu işi yapabilmek.

Abone ol

Kahramanmaraşlı bakırcı Hüseyin Akpınar, 60 yıldır camiler için alem üretiyor.

Akpınar, 70 yaşında olduğunu ve 10 yaşındayken babasının kendisini bir bakırcı ustasına çırak verdiğini, o günden bu yana camiler için alem ürettiğini söyledi.

Yaptığı alemlerin camilerin minarelerini, kubbelerini süslemesinin kendisini çok mutlu ettiğini belirten Akpınar, ''Bu yaştan sonra artık başka bir iş yapacak değilim. Bileğim çekici kaldırabildiği sürece mesleğimi sürdüreceğim'' dedi.

Arabistan'a gönderiyor

Akpınar, bakır ustalarının sayısının hızla azaldığını ifade ederek, şöyle konuştu:

''Mutfakları bakır eşyaların süslediği zamanlarda işimiz çok iyiydi. Sonra bakır kaplara ilgi azaldı, pek çok bakırcı müşterilerini kaybedince iş yerini kapatmak, başka işlere atılmak zorunda kaldı. Bu arada ben camiler için alem yapmaya başladım. Yaptığım alemlere yalnızca yurt içinden değil yurt dışından da alıcı çıkıyor. Ürdün, Pakistan, Özbekistan ve Suudi Arabistan da sipariş alıyoruz. İstanbul'daki bir firmanın aracılığıyla ABD ve Avrupa ülkelerine de satış yapabiliyoruz.''

Alem yapmanın ustalık yanında büyük sabır ve dikkat gerektirdiğini, bu bakımdan işinin kolay olmadığını kaydeden Akpınar, 4 çocuğuna da alem yapımını öğrettiğini ve çocuklarının kendisiyle birlikte çalıştığını anlattı.