BIST 10.159
DOLAR 32,17
EURO 35,08
ALTIN 2.467,93
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

Yalçınkaya TBMM'yi tehdit ediyor

BBP Lideri Yalçın Topçu, Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın TBMM'yi tehdit ettiğini söyledi.

Abone ol

Partisinin genişletilmiş Başkanlık Divanı toplantısı öncesinde konuşan Topçu, yargının söylemlerinin darbe geleneğinin tezahürü olduğunu belirtti. Yargının siyasete müdahale ediyor gibi bir görüntü içerisinde olduğuna dikkat çeken Topçu, memleket meselelerinin çözüm yerinin TBMM olmasına rağmen başka kurumlar varmış gibi hareket edildiğini ifade etti.

Meclis'te 24 saat kesintisiz demokrasinin teminatı olan siyasi partilerin iktidarı ile muhalefeti ile demokrasiye sahip çıkamadığını iddia eden Topçu şöyle konuştu:

"Başsavcının başörtüsü ile ilgili çeşitli kararları referans göstermesi ve konuyu laiklik ile ilgilendirmesi hiçbir şekilde doğru değil, meşru değil, hukuki değil, insani değil, vicdani değil, ne sayarsanız sayın hiçbiri değil. Bu, ülkemizin bir ayıbı bu ayıp ortada durmakta. İleri demokrasi yaşayan ülkelerin hiçbirinde bu manzaralara rastlanmamakta. Anayasa Mahkemesinin kararları ayet midir ki değiştirilemesin? Yanlış karar alınmışsa elbette değiştirilir. Değişiklik yapılmasının önünü kapatma davası tehdidiyle kesmeye çalışan, statükonun bu kibirli adamlarına karşı ne yazık ki Meclis'ten onurlu bir davranış göremiyoruz. Statüko otoritesinde siyaset yürütmek demokrasi ile asla bağdaşmaz. Başsavcının tehdidine, Meclis, millet iradesinin temsilcisi ise pabuç bırakmamalıdır. Bu nedenle başörtüsü ile ilgili düzenleme hemen ivedilikle geçirilmeli bunun yapılması onurlu bir siyasetçi için hem vicdani, hem hukuki, hem insani bir vecibedir. İktidar ve muhalefete sesleniyorum; bu kitlendiğiniz noktadan bir adım geriye çekilin oturun tekrar konuşun. Bu hukuki, insani ve vicdani borcunuzu artı 335 trilyonu milletin hazinesinden aldınız, paylaştınız, bunun hakkının gereğini yapınız."

BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle sonuçlanan helikopter kazasındaki son gelişmeleri de değerlendiren Topçu, son otopsi raporunda önceki otopsinin aksine kazada hayatlarını kaybedenlerin kanlarında karbondioksit oranının yüksek çıktığının belirlendiğini hatırlatarak bunun birçok sebebinin olabileceğini, gerçeklerin ortaya çıkarılması gerektiğini vurguladı.

AK Parti'nin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu'nu milletvekili aday göstereceği yönündeki haberlerin sorulması üzerine ise Topçu, hanımefendi üzerinden bu tip siyasi mülahazat yapanları ahlaksızlıkla nitelendirdiğini söyledi. Hanımefendinin bununla alakalı 'basın açıklaması yapayım' isteğini parti yönetimi olarak uygun görmediklerini dile getiren Topçu, "Sağ olsunlar kendileri de her meselemizde gösterdikleri uyum gibi buna da 'olur' dediler. Bu haberlere kaynak teşkil edenleri, basına bir şey demiyorum, siz yazacaksınız ama bunlara kaynaklık edenleri ahlaksız olarak, siyasi ahlak fukarası olarak yorumluyorum. BBP'nin yükselişini bu tip şeylerle engelleyemezler." dedi.