BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,04
ALTIN 2.504,82
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Uşak'ı festival heyecanı sardı

Uşak Belediyesi, 24-29 Ekim tarihleri arasında ‘Cumhuriyetin Aydınlığında Sanat Festivali’ düzenleyecek.

Abone ol

Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Oktay Akarca, kentin tarihi ve kültürel yapısını tanıtmak amacıyla 24-29 Ekim tarihleri arasında ‘Cumhuriyetin Aydınlığında Sanat Festivali’ düzenleyeceklerini söyledi.

5 Gün sürecek festival kapsamında; halı kilim dokumacılığı, resim, ahşap boyama, halk konserleri, sema gösterileri, atölye çalışmaları ve tiyatro gösterilerinin düzenleneceğini ifade eden Akarca, festivale yurt çapında ünlü bir çok akademisyen ile sanatçıların eserlerinin de sergileneceğini bildirdi.

Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Oktay Akarca Belediye Sosyal ve Kültürel İşler Müdürü Erhan Kutluay ile birlikte düzenlediği basın toplantısında ‘Cumhuriyetin Aydınlığında Sanat Festivali’ hakkında bilgi verdi.

Ömer Oktay Akarca, Uşak Tanıtım Platformu adaylı düzenlenecek festivalin ev sahipliğini Uşak Belediyesi’nin yapacağını ve Valilik ile Uşak Üniversitesi’nin de festivale katkı sunacağını bildirdi. Festivalin resmi açılış töreninin 25 Ekim günü yapılacağını ve aynı gün İsmetpaşa Caddesi üzerinde Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi ile Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin katılacağı bir resim çalışması yapılacağını bildirdi.