BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.300,70
HABER /  GÜNCEL

Bakan Yanık'tan öldürülen Şeyma'nın ailesine ziyaret

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kırşehir'de kayıp başvurusu yapıldıktan 3 gün sonra cesedi kıyıya vuran ve öldürüldüğü belirlenen Şeyma Demir'in (18) ailesini ziyaret etti.

Abone ol

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, çeşitli ziyaretler için Kırşehir'e geldi. Bakan Yanık ilk olarak Kırşehir Valisi İbrahim Akın'ı, ziyaret etti. Bakan Yanık ardından Ahi Evran Külliyesine ziyarette bulundu. Bakan Yanık sonrasında Kırşehir'de kayıp başvurusu yapıldıktan 3 gün sonra cesedi kıyıya vuran ve Kırşehir Belediyesinde güvenlik görevlisi olarak çalışan Şefik Ekici ve Sami Aydoğan tarafından öldürüldüğü belirlenen Şeyma Demir'in ailesini ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Yanık, "Biz sürecin başından beri takip ediyoruz. Kolluk güçlerimiz, arama ekipleri, kurum ve kuruluşlarımızın tamamı, süreci en başından beri çok yakından takip ediyorlar. Faillerin yakalanmış olması bizim için bir nebze teselli edici bir unsur. En ağır cezayı alacaklarından hiç kuşkum yok. Bakanlık olarak hem davanın tarafı olarak takip edeceğiz hem de ailemizin maddi manevi yanında olacağız." diye konuştu.

'Bu vandallıklar cezasız kalmaz'
Faillerin cezasız kalmayacağını dile getiren Yanık, "Her türlü şiddetle mücadelemizi aralıksız ve ısrarla yürütüyoruz. Hiç taviz vermeden milletimizin huzuru ve güvenliği için bu mücadeleyi vermeye devam edeceğiz. Biz devlet olarak üzerimize düşeni yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Bu ve benzeri vandallıklar faillerinin yanına kâr kalmaz. Yanına da kâr bırakmayacağız. Devlet olarak bunun sözünü veriyoruz" ifadesini kullandı.

'Toplumsal farkındalığı artırmalıyız'
Yanık, "Şiddetle mücadelede farkındalığı doğar doğmaz çocuklarımıza anlatarak oluşturabiliriz. İyi olarak, iyi kalarak suçla mücadelede edebiliriz. Bunun için de toplumsal farkındalığı artırmak ve iyiliği anlatmamız gerekiyor" dedi.