BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,17
ALTIN 2.241,20
HABER /  GÜNCEL

Bakan Koca'dan 32 bin yeni kadro müjdesi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında 32 bin yeni kadro ataması yapılacağını açıkladı.

Abone ol

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında 32 bin yeni kadro ataması yapılacağını açıkladı.

Bakan Koca, bugün yapılan Bilim Kurulu toplantısı sonrası kurul kararlarıyla ilgili açıklama yaptı. Türkiye'nin Covid-19 mücadelesini şeffaf biçimde yürütüldüğünü söyleyen Koca, sağlık personelinin ek ödemelerinin iyileştirileceğini ifade etti.

İşte Koca'nın açıklamaları;

"Kadromuza 32 bin personel dahil ediyoruz. Sağlık çalışanlarımızla ilgili bu hassasiyetlerde en üst düzey dikkat sahibinin Sayın Cumhurbaşkanımız olduğunu özenle belirtmek istiyorum. Kendisine ve Maliye Bakanımıza bu süreçte gösterdiği hassasiyetten ötürü teşekkürlerimi arz ediyorum. Bu süreçte çalışan sağlık personelimizin ek ödemelerinin 3 aylık zaman diliminde yüzde yüz oranında olacağını da ayrıca buradan ifade etmek istiyorum."

Bakan Albayrak da açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sağlık çalışanlarına ek ödeme yapılacağını açıklamasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan müjdeli haber geldi. Bakan Albayrak, performans ödemelerinin 3 ay üst tavanda yapılacağını ve 32 bin personel alımını onayladıklarını duyurdu.

"4,5 milyar tl ek kaynak sağlıyoruz"
Bakan Koca'nın açıklamasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan müjdeli haber geldi. Bakan Albayrak Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Sağlık Bakanlığımızın talebini hızla karşıladık.Performans ödemelerini tüm sağlık çalışanları için 3 ay üst tavandan yapacağız. Bunun için 4,5 milyar TL ek kaynak sağlıyoruz. 32 bin yeni personel alımını da onayladık. Sağlık çalışanlarımıza müteşekkiriz, onlar için ne yapsak az" dedi.