BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,56
ALTIN 2.384,50
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den evetçi ülkücülere uyarı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, referandum konusunda uyardı "evet"çi ülkücülere çağrı yaptı.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Erdoğan ve Kılıçdaroğlu gibi referandum çalışmalarını İstanbul'da sürdürdü. Bahçeli'nin hedefinde hem Erdoğan hem de 'evet' diyecek Ülkücüler vardı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hükümetin, anayasa değişikliği referandumunun arkasında gizli bir gündemi olduğunu öne sürerek, ''Bu gizli gündemden birincisi, PKK açılımının önünü açmaktır. İkincisi ise yolsuzluk ve hırsızlıkların hesabının sorulmayacağı bir yargı sistemi yaratmaktır'' dedi.

MHP İstanbul İl Başkanlığınca Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenen bayramlaşma töreninde partililer ve vatandaşlarla bayramlaşan Bahçeli, burada yaptığı konuşmada, iki gün sonra Türkiye'nin geleceğini çok yakından ilgilendiren bir referandum yapılacağını hatırlattı.

Bahçeli, ''Referandum sürecinde hükümet adına yaşananlar tam bir rezalettir. Toplumun karamsarlığa sürüklendiği bir dönemde gidilen bu referandum süreci, Başbakan'ın siyasette tutunmak adına neleri göze alabileceğini de herkese göstermiştir. Türk milletinin şahit olduğu bu gelişmelerle sis perdesi aralanmış ve karanlık resmin parçaları birer birer yerine oturmaya başlamıştır. İhanet projelerinin amaçları, hedefleri ve yol haritası ile Başbakan'ın gerçek niyetleri de bu süreçte olanca çirkinliğiyle ortaya çıkmıştır'' diye konuştu.

SANDIK GÜVENLİĞİ

Başbakan Erdoğan'ın ''emellerini uygulayabilmesinin iki yolu bulunduğunu'' ileri süren Bahçeli, şöyle devam etti:

''Birincisi, ne pahasına olursa olsun tek başına iktidarını devam ettirecek hile, tuzak ve iftiralara başvurmak. Bu konuda ise karşımızdaki en yakın tehlike referandum sandığının ve sonuçlarının güvenliğidir. Ayakta kalabilmek adına her yola başvurması mümkün hale gelen hükümetin ve AKP kadrolarının milletin iradesini hile ve düzenlerle çarpıtması ihtimali ortaya çıkmıştır. Özellikle Başbakan'ın sanki sonuçları önceden biliyormuş gibi sürekli rakam telaffuz etmesi, referandum sonuçlarını sipariş etme arayışlarını da içinde barındırmaktadır ve son derece kuşku vericidir. Bu açıdan referanduma katılmak ve mutlaka tercih kullanmak ne kadar önemli ise, yapılan tercihlerin tam ve adil sonuçlarının tespiti ve sandıkların ve sonuçların güvenliği de o derece önemlidir. Özellikle İçişleri Bakanı'nı, devletin emrindeki kamu yöneticisi ve görevlilerini önemine binaen mutlaka tam bir ciddiyet, özen ve tarafsızlıkla konuya sahip çıkmaya davet ediyorum. Sonuçlar üzerinde hiçbir şaibe, gölge ve kuşku kalmamalıdır.''

EVET DİYENLERE VE ÜLKÜCÜLERE UYARI

Referandumda tercihlerini ''evet'' olarak kullanacak vatandaşları da uyaran Bahçeli, ''Bu vatandaşlarımız tarihi bir sorumluluğun ve vebalin altına gireceklerdir. Bu itibarla sanat, spor gibi alanlarda toplumsal sorumluluk taşırken şimdi 'evet' deyip sonradan pişman olacakların, yaşanacak gelişmeler karşısındaki özürleri, yaptıkları yanlışı asla telafi etmeyecektir'' dedi.

Devlet Bahçeli, ülkücülüğün, geride kalmış bir döneme münhasır bir faaliyetin adı olmadığını da dile getirerek, ''Ülkücülük, devam eden, devam edecek olan kutlu bir heyecanın, şuurun ve inancın adıdır. Bu nedenle de ülkücülüğün eskisi asla olmaz. Bu yüzden bir kişinin eskiden ülkücü olmasına değil, bugün ne olduğuna bakılır ve ona göre tartılır'' diye konuştu.

Vatandaşları referandumda ''hayır'' oyu kullanmaya çağıran Bahçeli, sözlerini ''Referandumun aziz milletimize ve devletimize, demokrasimize ve partimize hayırlar getirmesini diliyorum. Yolunuz, bahtınız ve alnınız açık olsun'' diyerek tamamladı.