BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,79
ALTIN 2.440,62
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli Gülen'in temsilcisini azarlayınca olanlar oldu

Devlet Bahçeli'nin başında olduğu MHP'ye 5 yıl önce neden kaset terörü başlatıldı?

Abone ol

MHP lideri Bahçeli, kendisine gelen Gülen'in temsilcisini azarladı. Bu görüşmeden kısa bir süre sonra kaset skandalları patlak verdi.

2011 seçimlerine az bir süre kala MHP'yi sarsan kaset skandallarının perde arkası aralandı. Habertürk gazetesinden Saliha Çolak olaya ilişkin bilinmeyen bir detayı paylaştı.

FETÖ MEDYASINA YASAKLAR PENSİLVANYA'YA ŞİKAYET EDİLDİ

MHP’den üst düzey bir yetkilinin aktardığına göre, FETÖ elebaşı Gülen’e yakın kuruluşlar ve basın-yayın organlarına her zaman mesafeli duran Bahçeli, kendi programlarının takibi sırasında da akreditasyon uygulattı. Bu yasaklar yayın kuruluşları tarafından Pennsylvania’ya şikâyet edilince Gülen devreye girdi. Şubat 2010’da Gülen’in görevlendirdiği, o dönem Türkçe Olimpiyatları Tertip Kurulu üyesi olan Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, Bahçeli’den randevu alarak görüştü.

MHP’li yetkilinin aktardığına göre, şu an FETÖ soruşturmasında firari konumda olan Tekalan, görüşmede buzları eritmek amacıyla görüştüğü MHP Lideri Bahçeli’den ummadığı bir tepki gördü. Bahçeli, Gülen’e bağlı yayın kuruluşlarının MHP aleyhine aslı olmayan haberler yaptığını söyledi. Tekalan ise konuyu Türkçe Olimpiyatları’na getirerek “Türk birliği açısından yaptığımız faaliyetler çok önemli. Türklerin bulunduğu hemen her coğrafyada okullar açtık. Bu faaliyetlerimizi de Türkiye’de düzenlediğimiz Türk Olimpiyatları ile taçlandırdık” dedi. Ancak, Tekalan’ın bu sözlerine de tepki gösteren MHP Lideri, “Türkiye’de Türkçe Olimpiyatları düzenliyorsunuz. Ama Erbil’de Kürtçe Olimpiyatları da yapıyorsunuz” diye konuştu. Bahçeli, “Böyle giderseniz bir gün ülkücülerle karşı karşıya geleceksiniz. O günden korkun” mesajını verdi.

BU GÖRÜŞMEDEN 1 YIL SONRA

Bu görüşmeden 1 yıl sonra MHP’ye kaset operasyonu yapıldı. Yönetimde görev alan önemli isimlerin özel hayatlarından gizli kayıt altına alınmış görüntüler internete sızdırıldı. Bahçeli’nin taviz vermemesi üzerine, başkanlık divanından 9 üye ayrılmak zorunda kaldı.

ŞERİF ALİ TEKALAN KİMDİR?

Şerif Ali Tekalan 1952’de Sandıklı, Afyonkarahisar’da doğdu. 1976’da Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. 1991 yılında profesör olan Tekalan 1990-1991 yılları arasında TÜBİTAK Tıp Araştırma Grubu Yürütme Komitesi sekreterliği yapmıştır. 1992 yılında Turgut Özal tarafından YÖK üyeliğine seçildi (1992-1996) ve YÖK Yürütme Kurulu üyesi olarak çalıştı. 2010 yılı itibariyle Fatih Üniversitesi rektörü olarak görev yapıyordu.

"2010 KPSS" ve "ŞİKEDE KUMPAS" SORUŞTURMALARINDA ADI GEÇİYOR

Tekalan FETÖ soruşurmalarında şüpheli olarak aranıyor.  2010 yılında yapılan KPSS sınavında soruların çalınmasında aktif rol oynamakla suçlanıyor. 2015 yılının başlarında yurt dışına çıkan Tekalan bir daha geri dönmedi.

FETÖ'nün "şikede kumpas" yaptığına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul  Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün 19 Nisan'da düzenlediği operasyonda eski Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan hakkında gözaltı kararı bulunuyor. Tekalan ayrıca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, 73 kişi hakkında hazırladığı "çatı iddianamesi"nde şüpheliler arasında yer alıyor.