BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,11
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan: DAEŞ'in de inlerine gireceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Terör örgütü DAEŞ'in inlerine gireceklerini söyledi.

Abone ol

Gaziantep 15 Temmuz Demokrasi Meydanında düzenlenen "Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik" mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "8 gün önce DAEŞ saldırdı, Gaziantep boyun eğdi mi? Onlar şehit oldu. Buradan söylüyorum. DAEŞ nerede olurlarsa olsunlar inlerine gireceğiz oradan çıkartacağız" dedi.

Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi Meydanında binlerce vatandaşa seslendi.

CERABLUS'UN SAHİPLERİ ŞİMDİ CERABLUS'A YERLEŞMEYE BAŞLADI

Terör örgütlerini kullanarak ülkeyi ve milleti dize getirebileceklerini sananların, yarın kendi ellerinde patlayacak bombaların pimini çektiklerini bilmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Gaziantep, bunun en güzel örneğidir. İşte Cerablus. Ne oldular? Karkamış'ı rahatsız ettiler, sürekli Karkamış'a havan toplarıyla saldırdılar. Bir sabır, iki sabır, üç sabır, dört, beş, on. Sabır, sabır, sabır... 'Artık yetti.' dedik, 'Öyleyse gereği yapılacak.' dedik. Şimdi işte buyrun Cerablus boşaltıldı. Cerablus'un sahipleri şimdi Cerablus'a yerleşmeye başladı. Gaziantep'te Cerabluslu kardeşlerimden, Cerablus'a dönmek isteyenlere her türlü desteği vereceğiz, yardımı vereceğiz. Artık herkes yerini bilecek. Özgür Suriye Ordusu'na her türlü desteği verdik ve onlar da gerekli operasyonu yaptılar." ifadelerini kullandı.

NAMERDE BOYUN EĞER MİYİZ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, meydanda yükselen "Türkiye seninle gurur duyuyor." sloganlarına, "Biz sizlerle gurur duyuyoruz. Sizler dimdik ayakta durdunuz, eğilmediniz. F-16'lar sizi eğmedi, helikopterler eğdiremedi, tanklar eğdiremedi. Can verdiniz, kan verdiniz. 241 şehit verdik, 2 bin 194 yaralımız oldu. Ama durmadınız ve işte o köprü artık 15 Temmuz Şehitler Köprüsü oldu. Bu millet zaten gazidir. İşte burası Gaziantep, burası Şehitkamil, burası Şahinbey. Biz kimseye boyun eğer miyiz, namerde boyun eğer miyiz? Eğmedik ve eğmeyeceğiz." karşılığını verdi.

Erdoğan, 2012'nin 20 Ağustos'unda, Ramazan Bayramının ikinci günü, terör örgütü PKK'nın Gaziantep'e bombalı araçla saldırdığını ve saldırıda 10 vatandaşın hayatını kaybettiğini anımsatarak, şöyle konuştu:

ONLARIN DA İNLERİNE GİRECEĞİZ

"Gaziantep PKK'ya boyun eğdi mi? 8 gün önce DAİŞ canlı bombayla saldırdı, boyun eğdi mi? Onlar hep şehit oldu. Gaziantep DAİŞ'e boyun eğmedi. Ama şimdi sesleniyorum, burada, nerede olurlarsa olsunlar, onların da inlerine gireceğiz, onları da neredeyseler çıkartacağız. 15 Temmuz'da FETÖ denilen ihanet şebekesi, devletten gasp ettiği tanklarıyla uçaklarıyla helikopterleriyle silahlarıyla tüm milletimizle birlikte Gazianteplilere de saldırdı. Peki Gaziantep FETÖ'ye boyun eğdi mi? Tam tersine şu meydanda toplanan yüzbinlerce insan tarihin en büyük destanlarından birini yazdı."