BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.325,70
HABER /  GÜNCEL

Hakkari'de askeri aracın geçişi sırasında patlama

Hakkari-Van karayolunda askeri aracın geçişi sırasında patlama meydana geldi. Patlamada 1 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.. Bugün sabah saatlerinde ise Şemdinli'de saldırı düzenlenmişti.

Abone ol

Hakkari'de teröristlerce yola tuzaklanan patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu dün 1 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı.

Hakkari-Van karayolunda yol kontrolü yapan güvenlik güçleri 30. kilometrede terör örgütü PKK mensuplarınca yola patlayıcı yerleştirildiğini fark etti.

Tuzaklanan patlayıcı, güvenlik güçlerince etkisiz hale getirilmeye çalışılırken, terör örgütü mensuplarınca uzaktan kumandayla patlatıldı. Olayda 1 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı. Yaralı askerler Hakkari Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Bölgede teröristlere yönelik hava destekli operasyon başlatıldı.

HAKKARİ ŞEMDİNLİ'DE SALDIRI: 2 ASKER YARALI

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nin Irak'a sıfır noktada bulunan Samanlı ve Cedikhan bölgesinde operasyonda bulunan güvenlik güçlerine, dün sabah saatlerinde Irak tarafındaki PKK'lı teröristlerce havan ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

İlk ateşte, 1 üsteğmen ile 1 er yaralanırken, güvenlik güçleri PKK'lı teröristlere anında karşılık verdi.

Çıkan çatışmalarda 6 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Bölgeye takviye birlikler sevkedilirken, çatışmalar sürüyor. Sınırda konuşlu birliklerden de saldırının yapıldığı bölgeye yoğun top atışı yapıldı.

BÖLGEDE YOĞUN ÇATIŞMA

Saldırı sonrası bölgede yoğun askeri hareketlilik görüldü. Hakkari'deki Fatih Kışlası'ndan alınan özel birlikler çatışma bölgesine helikopterlerle taşınıyor. Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, çok sayıda birlikle PKK'lı teröristlere yönelik operasyonun sürdüğünü ve yoğun bir çatışmanın yaşandığını söyledi. Vali Toprak, şu ana kadar 6 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini ve bu sayının artabileceğini belirtti.