BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.418,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan PYD için net mesaj!

Erdoğan, Türkiye'nin sınırında hiçbir terör örgütünün faaliyetlerine müsaade edilmeyeceğini söyledi. FETÖ'nün devletten tamamen temizleneceğini söyleyen Erdoğan, PYD ile mücadele devam edileceğini ifade etti.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan terör örgütleri PKK, PYD, DEAŞ ve FETÖ arasında hiçbir fark bulunmadığını söyledi. Sınırımızdan sürekli tacize maruz kalındığını ve bugüne kadar sabır edildiğini ifade eden Erdoğan, TSK'nın bu nedenle Cerablus'a girdiğini ve ihanetin cezalandırıldığını, onlar kaçtıkça Türkiye'nin bunları kovalayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütü DEAŞ'ın düzenlediği saldırıda 54 vatandaşımızı öldürdüğü Gaziantep'e dün taziyeye gitti. Burada Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik Mitingi'nde halka seslenen Erdoğan, FETÖ'nün Allah'ı istismar ettiğini söyleyerek, kanserli

İşte Cerablus ne oldular? Sürekli havan toplarıyla saldırıyorlardı. Sabır ama artık yetti. Öylesiyle gereği yapılacak dedik. İşte Cerablus boşaltıldı.

hücreler gibi devletten bu örgüt mensuplarının temizleneceğini ifade etti. Terör örgütleri için net konuşan Erdoğan, Türkiye'nin üzerine düşeni yapmakta kararlı olduğunu, sınırımızda ve yakınlarında hiçbir terör örgütünün faaliyetlerine müsade edilmeyeceğini söyleyerek "Allah'ın müjdesi yakındır. Üzerlerine üzerlerine gideceğiz. Zalimler için yaşasın cehennem" diye konuştu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"Kardeşliğin başkenti Gaziantep. Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Değerli kardeşlerim Gaziantep'e bir taziye programı için geldim. Gaziantep terörün en alçak yüzüne maruz kaldı. 14 yaşındaki bir çocuğu intihar bombacısı olarak kullanıp bir kına gecesinde kan akıttı, can aldı. 34 çocuk 54 vatandaşımız hayatını kaybetti, 94 vatandaşımız yaralandı. 

Saldırıda vefat edenlerin yakınlarıyla birlikte tüm Türkiye'nin tüm Gaziantep'in başı sağolsun. Bir çocuğu kullanarak, masum insanları katledecek kadar gözü dönen bu hainler akıttıkları kanda mutlaka boğulacaktır. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep'te büyük coşkuyla karşılandı. Erdoğan, kendisini çiçeklerle karşılayan çocuklar tarafından çiçeklerle karşılandı.

"İDAM GELİRSE BEN ONAYLARIM"

Kardeşlerim bu konuda düşüncemizi hep size söyledim. Buradan söylüyorum. Milletim idam istiyor değil mi? Bunun kararını verecek Meclis'tir çünkü oradakiler sizin vekilleriniz ve yasama organı. Sizin bu talebinizi kendilerine ilettim yine buradan iletiyorum. Müzakere edilmeli ve eğer karar önüme gelirse ben bu kararı onarım. Neden? Bir taraftan darbe girişiminde 241 evladımız şehit olacak, burada 54, öbür tarafta 16. Devamlı bu eylemlerde insanlarımız öldürülecek, öldürenler elini kolunu sallayarak gezecek ya da cezaevinde beslenecekler. Bir çok dünya ülkesinde idam var. Akdere Mahallesi'ndeki nişan töreninde, o kına töreninde kan dökenler eğer bu şekilde Gazianteplilere baş eğdireceklerini düşünüyorlarsa yanılırlar. İşte Gaziantep burada, peki siz neredesiniz? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gaziantep Valiliğini ziyaret etti.

CERABLUS OPERASYONU

Her zaman söylüyorum, burada tekrar söylüyorum. Türkiye artık bu oyunlara gelmiyor. Terör örgütlerini kullanarak bu ülkeyi kullanarak dize getireceklerini sananlar, kendi ellerinde patlayacak bombanın pimini çektiklerini bilmemeliler. İşte Cerablus ne oldular? Sürekli havan toplarıyla saldırıyorlardı. Sabır ama artık yetti. Öyleyse gereği yapılacak dedik. İşte Cerablus boşaltıldı. Cerablus'un sahipleri Cerablus'a yerleşmeye başladılar. Gaziantep'teki Suriyeli kardeşlerimiz Cerablus'a dönmek istiyorlarsa elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz. Özgür Suriye Ordusu'na gerekli desteği verdik ve onlarda istenilen operasyonu yaptılar.

"ONLARINDA İNLERİNE GİRECEĞİZ"

241 şehit verdik ama durmadınız ve işte o köprü ne oldu. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü oldu. Kardeşlerim bu millet zaten gazidir. İşte burası Gaziantep, burası Şahinbey! Namerde boyun eğer miyiz? Eğmedik, eğmeyeceğiz. Ramazan Bayramı'nın ikinci günü PKK, bombalı araçla saldırmış ve şehit vermiştik. Gaziantep boyun eğdi mi? Hayır eğmedi. Nerede olurlarsa olsunlar, onların da inlerine gireceğiz. Onlar da neredeyse onları çıkaracağız. 15 Temmuz'da FETÖ denilen ihanet cephesi, devletten gasp ettiği silahlarla Gazintep'e saldırdı. Bu meydanda binlerce vatandaşımız onlara boyun eğmedi. Eğer Pensilvanya'daki şarlatanların peşinden gidenleriniz varsa artık buradan kopun. Bu şarlatanın peşinden giden varsa, milletimiz bu insanları karakollara, savcılıklara bildirsinler. Emniyete ihanet ettiler. Bunlara nasıl acımasızca bomba yağdırdınız. Aynı şeyi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaptılar. Orada 36 vatandaşımız yaralandı 6'sı şehit oldu.

ORDUMUZ ONLARI (YPG VE DEAŞ'I) KOVALIYOR

Halep 5 yıldır saldırı altında. Ne Halep ne de Gaziantep teröre, 7 düvele boyun eğmedi. Gaziantep, gazilik ünvanını anasının ak sütü gibi her defasında helal ettiriyor. Gaziantepli yeri geldiğinde mavzeriyle, yeri geldiğinde memleket kadar büyük yumruğuyla mücadele etmesini bilir. Teröristler daha düne kadar sınırımızın ötesinden taciz ediyorlardı. Şimdi de ordumuz onları kovalıyor. Şimdi kaçıyorlar, onlar kaçacak biz kovalayacağız. Bu devlet hiçbir gazisinin hiçbir şehidinin kanını yerde bırakmayacaktır. Bilesiniz ki devletimiz tüm imkanlarıyla şehit ve gazilerimizin yanlarındadır. Yüreklere düşen ateşi geri alamayız ama dökülen her kanın hesabını soracağız, soruyoruz ve sormaya devam edeceğiz.

"BU ÖRGÜTLE ARASINDA FARK YOK"

Cizre'de 11 şehidimizin kanını döken PKK ile burada kan döken DEAŞ arasında ne fark var? FETÖ'nün PKK ile DEAŞ'tan ne farkı var? Eskiden bir ASALA vardı, Ermeni terör örgütü. Diplomatlarımızı şehit ediyordu. Bunların diğerlerinden farkı yok. Halbuki bu millet üzerine gelen tank olsa, kurşun da olsa korkmadığını, korkmayacağını gösterdi. Hepsinin vakur duruşuna şahit olduk. Ben milletimle gurur duyuyorum. Bu milletin eli, alnı öpülür. Çünkü bu millet kendilerine haydi meydanlara, haydi havalimanlarına ölesiye dediğimizde, Allah milletimizden razı olsun hep birlikte yürüdüler, hiç bir şeyden çekinmediler ölesiye yürüdüler ve gereğini yaptılar. Böyle bir millet arkamızda olduktan sonra, dün Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılışını yaptık değil mi? Bu millet arkamızda olduktan sonra bu milletle her şeyi yaparız."