BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,82
ALTIN 2.418,63
HABER /  GÜNCEL

Cerablus son dakika haberleri durum ne bu haritaya bakın!

CERABLUS operasyonu tüm hızıyla sürerken bölgelen gelen son dakika haberleri TSK duyurdu. Cerablus'a giren ÖSO 13 köyü ele geçirdi. Genelkurmay son durumu açıkladı.

Abone ol

CERABLUS operasyonundan son dakika haberler var. TSK desteği ile Cerablus'a operasyon düzenleyen ÖSO, 13 köyü daha YPG'nin elinden aldı. Yer yer sıcak çatışmaların yaşandığı Cerablus'ta Türk savaş uçakları ve topçuları YPG hedeflerini bombardımana tuttu. Askeri kaynaklar Cerablus'ta düzenlenen operasyonda terör örgütü 25 PKK/PYD üyesinin öldürüldüğünü belirtiyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Cerablus'a yönelik Fırat Kalkanı Harekâtı altıncı gününe girdi.

CERABLUS haritasında son durum yukardaki gibi. Yeşil yerler ÖSO tarafından ele geçirilen bölgeler.

Operasyon kapsamında tank ve zırhlı personel taşıyıcılar, sınırın Türkiye tarafında bekliyor. Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinde tehditleri bertaraf ederek Türkiye'nin sınır güvenliğini artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek amacıyla 24 Ağustos'ta başlatılan operasyon sürüyor.

BAŞBAKANLIK'TAN CERABLUS AÇIKLAMASI

Başbakanlık Koordinasyon Merkezince, "Fırat Kalkanı" harekatı kapsamında, Cerablus bölgesinde 10, Rai bölgesinde ise 3 köyün terörist unsurlardan temizlendiği, köylerin ÖSO kontrolüne geçtiği bildirildi.

Dün akşam saatlerinde yapılan açıklamada harekat sırasında sivillerin vurulduğuna veya hedef alındığına ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığı, bölgedeki sivillerin zarar görmemesi için azami hassasiyet gösterildiği kaydedildi.

Cerablus Operasyonlarında ÖSO güçlerinin karşısına çıkanlar YPG militanları oldu. Yakalanan PKK'lı militanların kıyafetlerinde Apo resmi vardı.

HEDEF MUMBUC

Al Jazeera Türk muhabirine bilgi veren yerel kaynaklar, TSK destekli ÖSO birliklerinin Cerablus'un 15 kilometre güneyine kadar ilerlediğini ve Amarna, Ayn Beyda, Balaban, Ber Kusa köylerini IŞİD'den aldığını aktardı; Türk tankının hedef alındığı saldırı sonrası ÖSO ilerleyişinin Mumbuc yönünde olduğunu bildirdi.

Pazar günü 18.47'de bir son dakika gelişmesi paylaşan Anadolu Ajansı, "Suriye'nin Cerablus bölgesinde terör örgütü PYD/PKK'ya karşı ilerleyen Özgür Suriye Ordusu, 8 köyü kurtardı" ifadesini kullandı. Ajans, bu köylerin Amarne, Ayne Beyda, Dabis, Balaban, Hırbet, Kırk Mağar, Balveren ve Cubel Kus olduğunu belirtti.

GENELKURMAY AÇIKLAMA YAPTI

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Cerablus’a yönelik düzenlenen ’Fırat Kalkanı’ harekatına ilişkin açıklama yapıldı. Meşru müdafaa hakkı kapsamında düzenlenen harekatın devam ettiği ve sivillerin zarar görmemesi için her türlü tedbirin alındığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğimizi artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek maksadıyla; 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan 'Fırat Kalkanı Harekatı’ devam etmektedir. Harekat, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı ile BM’nin DEAŞ’la mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürülmektedir. Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde icra edilen koalisyon harekatına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyeti göstermektedir."

ERDOĞAN'DAN CERABLUS MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise yaptığı son açıklamalarda Cerablus konusunda şu mesajları verdi;

-"İşte Cerablus. Ne oldular? Karkamış'ı rahatsız ettiler, sürekli Karkamış'a havan toplarıyla saldırdılar. Bir sabır, iki sabır, üç sabır, dört, beş, on. Sabır, sabır, sabır... 'Artık yetti.' dedik, 'Öyleyse gereği yapılacak.' dedik. Şimdi işte buyrun Cerablus boşaltıldı. Cerablus'un sahipleri şimdi Cerablus'a yerleşmeye başladı. Gaziantep'te Cerabluslu kardeşlerimden, Cerablus'a dönmek isteyenlere her türlü desteği vereceğiz, yardımı vereceğiz. Artık herkes yerini bilecek.