BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Atv ve Sabaha derin himaye

TMSF Başkanı Atv Grubu'nun satış tarihini açıklarken ilginç bir iddiada bulundu

Abone ol

TMSF Başkanı Ertürk, Sabah ve atv’ye el konmasına ilişkin yürütmeyi durdurma kararının yanlış olduğunu belirterek, “Yönetimde kalacağız. Satış sürecini biraz daha hızlandıracağız, bu yıl içinde tamamlamayı düşünüyoruz” dedi.

DERİN MEKANİZMA BAZI DOSYALARI HİMAYE ALTINA ALMIŞ

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’nin, Sabah ve atv’ye el konmasına ilişkin kararın yürütmesini durdurmasının yanlış olduğunu belirterek, “Bazı konularda çıkan mahkeme kararlarına bakıldığında neredeyse iki kanun var gibi. Hukuk tarafında uğraştığımız bankaların içinde bazıları bizi ayrıca uğraştırıyor. Derin mekanizma bazı dosyaları himaye altına almış gibi görünüyor. Süreç öyle işletiliyor ki, biz alacağımızı alamaz hale geliyoruz. Yürütmeyi durdurma kararı doğru değil” dedi.

‘SATIŞ SÜRECİNİ HIZLANDIRACAĞIZ’
Satış sürecini biraz daha hızlandıracaklarını belirten Ertürk şunları söyledi: “Henüz modeli belirlemedik. Uzan Grubu satışlarında denediğimiz varlık satışı modeli. ya da hisse satmak gibi imkan söz konusu. Varlık bütününü bir arada piyasaya sunmayı düşünüyoruz. RTÜK’ün kuralları var. Ciner, ve Bilgin Grubu’nun rızasıyla ihalesiz satış da mümkün.”

‘GELİR 1 MİLYAR DOLARI GEÇER’
Ertürk satışı bu yıl içinde tamamlamayı düşündüklerini, gelirin 1 milyar doları aşmasını beklediklerini kaydetti. Ertürk, 900 milyon dolar civarındaki borcun satışlarla karşılanacağını ifade etti. TMSF Başkanı, Sabah ve atv’ye yerli ve yabancı grupların ilgisinin yoğun olduğunu söyledi.

NTV