BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Baykal ile neden anlaşamıyor?

Erdoğan Baykal ile neden anlaşamıyor? İşte Başbakan'ın sözleri..

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçimine ilişkin, ''Bundan sonraki süreçte en ideal olanı yetkileri kısıtlanmış, daraltılmış bir cumhurbaşkanı ama cumhurbaşkanını da milletin seçmesidir'' dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, Beşiktaş'taki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde Kral FM'de canlı yayınlanan Mehmet Akbay'ın sunduğu ''Gezegen Mehmet'' adlı radyo programının konuğu oldu.

BAYKAL AKŞAM BAŞKA SABAH BAŞKA KONUŞUYOR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile demokraside anlaşamadıklarını belirterek, ''Sayın Baykal akşam yatıyor başka türlü konuşuyor, sabah kalkıyor başka türlü konuşuyor önce bunu aşmamız lazım'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''22 Temmuz'dan sonra Türk milleti rahat bir nefes alacak mı? Bu konuda çok gerildik. Artık tamam diyecek miyiz? Yeni bir erken seçim gündemde olabilir mi?'' sorusu üzerine de, AK Parti olarak çıkacak tabloyu görmeden böyle bir değerlendirmenin içerisine giremeyeceklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

Bir defa sayın Baykal ile demokraside anlaşamıyoruz ki sayın Baykal akşam yatıyor başka türlü konuşuyor, sabah kalkıyor başka türlü konuşuyor. Önce bunu aşmamız lazım. Onun için de ideolojik saplantılardan sıyrılıp ülkemizin ve milletimizin menfaatleri neyi gerektiriyorsa bunu yapmamız lazım.''