BIST 10.899
DOLAR 32,18
EURO 34,93
ALTIN 2.461,80
HABER /  GÜNCEL

Barzani PKKya destek veriyor

Türkiye'nin ABD Büyükelçisi Barzani'yi PKK'ya destek vermekle suçladı..

Abone ol

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy, başta Mesud Barzani grubu olmak üzere Iraklı Kürtlerin, terör örgütü PKK'ya silah, patlayıcı, sığınak ve lojistik desteği sağladığını belirterek, "PKK teröristlerine yardım eden, onların amaçlarını da destekliyor demektir" dedi.

Washington'da savunma yazarlarıyla bir araya gelen Şensoy, PKK'nın elinde olduğu belirlenen Amerikan kökenli silahların da Barzani'nin grubu tarafından terör örgütüne verildiği tahmininde bulundu.

Şensoy, PKK'nın elde ettiği patlayıcıları da daha sonra Türkiye'de düzenlediği terörist saldırılarda kullandığını belirtti. Büyükelçi Şensoy, ABD'nin kendisinin ise PKK'ya silah sağladığına inanmadığını söyledi.

BÜYÜKELÇİ BÜTÜN NÜFUZUNU KULLANIYOR

Şensoy, Ankara'nın Washington'dan, Iraklı Kürtler üzerindeki bütün nüfuzunu kullanarak, PKK'ya verilen desteğin kesilmesini talep ettiğini kaydederek, Amerikalı yetkililerin, bu yönde Barzani ile görüşmeler yaptığına dikkati çekti.

Nabi Şensoy, Türkiye'nin, Bağdat'ın PKK'yı terör örgütü olarak tanıması için de ABD'nin baskısını istediğini anlatarak, PKK'nın resmen terörist ilan edilmesinin, Irak'ta PKK'ya karşı alınabilecek önlemlerin yasal altyapısını hazırlayacağına işaret etti.

BARZANİ PKK'YI TERÖRİST OLARAK TANISIN

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi, Barzani'nin PKK'nın resmen terörist olarak tanınmasını istemediğini, Bağdat'ın da şimdiye kadar bu yönde adım atmadığını ifade etti.

Şensoy, Türk halkının terör örgütü PKK konusundaki sabrının artık taşmakta olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin gerek gördüğü takdirde kuzey Irak'a müdahale edebileceği yönünde en üst düzeyde Türk yetkililerinden daha önce gelen açıklamaları da yineledi.

PKK'nın kuzey Irak'taki varlığına karşı önlem alınmamasından Türk halkının ABD'yi sorumlu tuttuğuna dikkati çeken Şensoy, bunun da ABD'nin Türkiye'deki görüntüsüne çok zarar verdiğini anlattı.