BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,78
ALTIN 2.400,59
HABER /  SPOR

Alonso meydan okudu

Fernando Alonso, en yakın rakibi Alman Michael Schumacher'e meydan okudu.

Abone ol

Otomobil sporlarından Formula 1'de geçen yıl şampiyonluğa ulaşan Renault'un İspanyol pilotu Fernando Alonso, en yakın rakibi Alman Michael Schumacher'e meydan okudu.

Bu hafta sonu yapılacak Almanya Grand Prix'si öncesi yarışla ilgili değerlendirmelerde bulunan Formula 1'in en genç şampiyonu Alonso, Ferrari'nin Alman pilotu Schumacher'i kendi evinde durdurabileceğini söyledi.

2 hafta önce koşulan Fransa Grand Prix'sini ve daha önce de ABD Grand Prix'sini kazanarak sürücüler klasmanındaki rekabete yeniden ortak olan Schumacher'i kendi evinde geçebileceğini ifade eden Alonso, ''Kendimi çok iyi hissediyorum. Sezonun ilk yarısında çok iyiydik. Şimdi yapmamız gereken iyi performansa devam etmek ve işi tamamlamak'' dedi. Sürücüler klasmanında en yakın rakibi Schumacher ile arasında sadece 17 puan kaldığının hatırlatılması üzerine İspanyol pilot, ''Schumacher'i sadece Hockenheim da değil, tüm yarışlarda yenmek önemli. Şunu biliyoruz ki sezonun bu yarışlarında her zaman Ferrarilerin önünde tamamlamak gerek. Fakat Almanya'da kazanmak sanırım sadece 10 puan anlamına gelmeyecek. Psikolojik olarak 10 puandan çok daha fazlasını elde edeceğiz'' diye konuştu.

Takım olarak çok iyi hazırlandıklarını anlatan Alonso, 2006 sezonuna nasıl başlamışlarsa aynı şekilde sezonu zaferle tamamlayacaklarını iddia etti. Geçen yıl Almanya Grand Prix'sini kazanmayı başaran Alonso, gelecek yıldan itibaren Renault takımını bırakarak, Mercedes'in desteklediği McLaren takımına geçecek.