BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Bahçelievlerde aşıklar atıştı

Bahçelievler Belediyesi tarafından düzenlenen Aşıklar Şöleni ilgiyle izlendi.

Abone ol

Geleneksel Ozanlarımız Yarıştı… BAHÇELİEVLER"DE AŞIKLAR ŞÖLENİ… Bahçelievler Belediyesi tarafından düzenlenen ve Geleneksel Halk Ozanlarının birbirleriyle yarıştığı Aşıklar Şöleni Bahçelievler Milli Egemenlik Parkında gerçekleştirildi. Ozan Hilmi Şahballı"nın sunuculuğunu üstlendiği ve İstanbul Deniz Otobüsleri Genel Müdürü (İDO) Dr. Ahmet Paksoy"un da aralarında yer aldığı jüri üyeleri tarafından belirlenen birincilere, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu tarafından altın ve çeşitli hediyeler verildi.

Atışmada Orhan Üstündağ ve Erol Şahiner, türküde Aşık Kul Nuri ve Aşık Emrah, hikayeli türküde Aşık Gül Ahmet, koçaklamada Fikret Ünal, lebdeğmezde Ahmet Poyrazoğlu ve Mürsel Sinan şiirde İsa Muslubaş ödüle layık görüldü. Halk müziğine gönül veren binlerce vatandaşın da izlediği ödül töreni sırasında konuşan Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Aşıkların da türkülerde belirttiği gibi birlik ve beraberlikle Türkiye"nin pek çok şeyin üstesinden geldiğine değinerek “Bundan 80 yıl önce bütün dünya üstümüze gelirken yurdumuzun her yerinde insanlar bir araya gelerek, ülkemizden düşmanları gönderdiler.

Kurtuluş Savaşı sonrasında Türkiye Cumhuriyetini kurarak bizlere emanet etiler. Bizlerde atalarımız emanet ettiği bu ülkemizi en iyi şekilde çocuklarımıza bırakmak zorunluluğumuz var. Bizler de bu borcumuzu yerine getirerek çocuklarımıza müreffeh bir hayatı sunacağız. Bunun içinde de 80 yıl önce atalarımız tarafından ortaya konulan birliği beraberliği ve kahramanlık ruhunu içiminde hissetmemiz gerekiyor” diye konuştu. Öte yandan, Bahçelievler Belediyesi Aşıklar Şöleni"nin geleneksel hale getirilerek bundan sonrada her yıl yapılacağı bildirildi.