BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Bu fotoğrafa komik savunma

Kadınlarla alem yaparken görüntülenen oda başkanından evlere şenlik bir savunma geldi.

Abone ol

Kadınlarla alem yaparken görüntülenen oda başkanı: Kadınları tanımıyorum. Ben başka tarafa bakıyordum.

Gebze Emniyet Müdürü Ali Şahinli, bugün ulusal bir gazetede yayınlanan “Resmi plakalı Alem” başlıklı habere konu olan fotoğrafların kendilerine, 21 Temmuz Cuma günü ulaştığını ve bunun üzerine soruşturma başlattıklarını söyledi.

Habere konu olan 41 D 1779 plakalı aracın, Gebze Birleşik Esnaf ve Sanatkarları Odasına ait makam aracı olduğunu belirlediklerini ifade eden Şahinli, Gebze Cumhuriyet Savcılığına, “Taşıt Kanunu'na muhalefet” gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduklarını kaydetti.

ODA BAŞKANININ AÇIKLAMASI

Bu arada, Gebze Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Salim Çakıroğulları, gazetede yayınlanan fotoğraflarla ilgili olarak ”Birlikte oynadığım kadınları tanımıyorum” dedi.

Fotoğrafta yer alan kişileri ve çekeni tanımadığını ifade eden Çakıroğulları, şunları kaydetti:

“Birlikte oynadığım kadınları tanımıyorum. Yaklaşık 2.5 yıl önce hafta arasında köylerdeki esnafı ziyarete gittiğim esnada, Denizli Göleti'nde balık tutmak için mola verdik. O esnada yanımıza bayanlar geldi, balık istediler, balık verdik. Daha sonra ise yanlarına çağırdılar. Fotoğraflara dikkat ederseniz benim sutyenli bayanlarla fotoğrafım yok.”
Çakıroğulları, hizmet alanlarının çok geniş olmasından dolayı resmi araçla köylere gitmenin doğal olduğunu sözlerine ekledi.

“KANUN GEREĞİ RESMİ PLAKALI ARAÇ KULLANILIYOR”

Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanı Kemal Kaya, 5362 No'lu Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu'na göre, esnaf odalarının Sanayi ve Ticaret Bakanlığına bağlı olduğunu söyledi.

Odaların illerde Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüklerine bağlı olduğunu ifade eden Kaya, 1997 yılında İçişleri Bakanlığınca çıkartılan bir kanunla odaya kayıtlı araçların resmi plakalı sayıldığını belirtti.

Kaya, “Kanun gereği resmi plakalı araç kullanıyoruz. Gazetede çıkan haberi okudum. Üzüldüm. Oda başkanlarının resmi plakalı bir araçla, düğüne veya bir eğlenceye gidilmeyeceğini bilmesi gerekir” dedi.

Bu arada, 1997 Yılında İçişleri Bakanlığınca yayınlanan ve bütün valiliklere gönderilen 173 No'lu genelge ile 5590, 3568 ve 507 Sayılı Yasalarla kurulan oda, birlik, federasyon ve konfederasyonların adına kayıtlı araçlara, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu'na bağlı olarak çıkartılan ve 18.07.1997 tarih ve 23053 mükerrer Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Trafik Yönetmeliği'nin, 56/a maddesinde belirtilen resmi plakaların verilmesi gerektiği kaydedildi.