BIST 11.009
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.502,49
HABER /  GÜNCEL

Eminönünde çöp ev

Eminönü Belediyesi ekipleri akli dengesi bozuk bir kadının yaşadığı çöp evi boşalttı.

Abone ol

Eminönü Belediyesi ekipleri, Laleli'de Şair Haşmet Sokak'ta lüks mağazaların bulunduğu iş merkezinin en üst katında akli dengesi bozuk bir kadının yaşadığı çöp evi boşalttı. Aşırı koku nedeniyle rahatsız olan çevre sakinlerinin şikayeti üzerine Laleli'deki iş merkezine gelen zabıta ve temizlik ekipleri karşılaştıkları manzaradan şaşkına döndüler.

İş merkezinin en üst katına çıktıklarında örümcek ağlarıyla örülmüş kapıda kokudan duramayan ekipler, uzun süre seslenmelerine rağmen kapıyı açtıramadı. Kapının açılmasının ardından içeriye girildiğinde ise, akli dengesi bozuk yaşlı kadının çöplerin ortasında yaşamını sürdürdüğü görüldü. Evdeki çöpleri boşaltmak isteyen zabıtaya ve temizlik görevlilerine direnen yaşlı kadın, kendisinin emekli öğretim üyesi olduğunu iddia etti.

Almanya'da fizik eğitim aldığını ileri süren yaşlı kadın, zorlukla binadan indirildi. Çok sayıda kediyle birlikte iş merkezinin en üst katında yaşayan yaşlı kadın, biriktirdiği eşyalardan vazgeçmemek için uzun süre direndi. Çok sayıda lüks mağaza ve otelin çevresinde çöpler içerisinde kendine bir yaşam kuran yaşlı kadın, çöp arabasına konan eşyaları karıştırmayı sürdürdü ve kendisini alıkoyan zabıta görevlilerine saldırdı. Güçlükle ikna edilen yaşlı kadın kedileriyle birlikte hastaneye sevk edildi. Çöp ofis Eminönü Belediyesi görevlileri tarafından tamamen temizlenip ilaçlanırken, adı bir türlü öğrenilemeyen yaşlı kadın hastaneye sevkedildi.