BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,05
ALTIN 2.466,67
HABER /  SPOR

O bir Türkiye aşığı

Fenerbahçe'den Beşiktaş'a transfer olan Nobre, her şeye yeniden başladığını söyledi

Abone ol

Marcio Nobre, her şeye yeniden başladığını belirterek, "Egoist bir oyuncu değilim. Şampiyon olamamak durumunda atacağım 30 golün benim için hiçbir anlamı yok" dedi. Tigana'yı öven Brezilyalı, siyah-beyazlı taraftarlara da çağrıda bulundu.

Nobre, her forvet oyuncusu gibi pasa ihtiyacı olduğunu belirterek, "Özellikle benim gibi 18 içi ve civarında oynamayı seven oyuncuların, doğal olarak orta sahadan daha çok beslenmeye ihtiyacı var. Tigana'nın bu konularda çok değişik alternatifleri ve taktikleri olduğunu gördüm. Herhangi bir sorun yaşayacağımı sanmıyorum" dedi.

Beşiktaş'ı, çok büyük bir kulüp olduğu için tercih ettiğini, görüşmeler sırasında yöneticilerin kendisine çok iyi ve profesyonelce yaklaştığını anlatan Nobre, "Artık kariyerimde yeni bir sayfa açıldı, Beşiktaş'ta her şeye yeniden başladım. Çok çalışarak, bana güvenenlerin inancını boşa çıkartmamaya çalışacağım. Tam hatırlamıyorum, ama 2,5 yıl içinde 60'a yakın resmi gol attım. Saha içerisinde kesinlikle egoist bir oyuncu değilim. Takımımızın şampiyon olmaması durumunda atacağım 30 golün gerçekten benim için hiçbir anlamı yok. Yeter ki Beşiktaş başarılı ve şampiyon olsun. Tabii ki benim de kişisel hedeflerim var. Lig başlayınca herkes beni sahada görecek. Aslında ben sahada konuşmayı her şeye tercih ederim. Çünkü benim işim orada." diye konuştu.

"LİGİN EN BÜYÜK FAVORİSİYİZ"

Galatasaray ile yapacakları Süper Kupa maçına kadar takımın tam anlamıyla hazır hale geleceğini belirten Nobre, çok kaliteli futbolculardan kurulu bir ekip olduklarını, formayı kim giyerse giysin, birliktelik ve arkadaşlık olduğu sürece başarının da kaçınılmaz olacağını söyledi.

Nobre, ligin çok çekişmeli geçeceği düşüncesi taşıdığını da vurgulayarak, "Çekişmeli bir lig olacak. Biz, iyi bir grup ve iyi bir takımız. Şunu herkes bilsin ki Turkcell Süper Ligi'nin en büyük favorisi biziz" dedi.

Marcio Nobre, taraftarlara da büyük iş düştüğünü savunarak, "Verecekleri destekle, BJK İnönü Stadı'nı rakipler için kaynayan bir kazana çevirmeleri lazım. Her zaman yanımızda olmaları ve sonuna kadar desteklerini hissettirmeleri, başarılı olabilmemiz açısından çok önemli." dedi.

"TIGANA BİR MARKA"

Teknik direktör Jean Tigana'nın çok profesyonel ve marka bir isim olduğunu, oyuncuların dilinden de iyi anladığını belirten Nobre, futbolcuların da kendisini çok sevdiğini ve aralarında iyi bir teknik adam-futbolcu ilişkisi bulunduğunu söyledi.

"TÜRKİYE AŞIĞIYIM"

Brezilyalı futbolcu Nobre, Türkiye'yi çok sevdiğini ve herkesin kendisine çok iyi davrandığını ifade ederek, "Ben tam bir Türkiye ve İstanbul aşığıyım. Brezilya'ya gittiğimizde Türkiye'yi özlüyoruz. Benim için Türkiye'nin, Brezilya'dan farkı yok. 'İki ülkem var' diyebilirim" dedi.

Nobre, İstanbul'a duyduğu sevgiyi de "Bütün gün İstanbul Boğazı'na baksam, inanın hiç sıkılmam. Türkiye, hem bulunduğu konum, hem de güzellikleri açısından, benim gördüğüm en güzel ülke. Dünyanın dört bir yanını gezen biri olarak bunu rahatlıkla söyleyebilirim" sözleriyle dile getirdi.