BIST 10.320
DOLAR 32,28
EURO 35,08
ALTIN 2.467,87
HABER /  GÜNCEL

GOPta işçilere rekor zam

Gaziosmanpaşa Belediyesi belediye işçilerine yüksek oranda zam yaptı.

Abone ol

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, davul zurna eşliğinde yapılan imza töreninde yaptığı konuşmada, işçilerden başta kendileri olmak üzere, aileleri ve ülkelerine sahip çıkmalarını istedi. Dr. Erhan Erol,'' GOP halkının cebinden çıkacak bu paranın mutlaka onlara yakışır bir hizmet şeklinde geri dönmesini umut ediyorum'' dedi.


GOP'TA İŞÇİYE REKOR ZAM

Gaziosmanpaşa Belediyesi ile Belediye - İş Sendikası arasında yapılan toplu iş sözleşmesi imzalandı. GOP Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasındaki ücret farkının tamamının toplu halde kapandığı sözleşmeye göre işçiler sosyal haklarla birlikte % 18 - 28 arası zam aldılar.

Gaziosmanpaşa Belediyesi ile Belediye - İş Sendikası arasında olan toplu iş görüşmeleri mutlu sonla noktalandı. Haziran ayı başında, Gaziosmanpaşa Belediyesi çalışanlarının bağlı bulunduğu Belediye - İş Sendikası ile Gaziosmanpaşa Belediyesi arasında 2006 - 2008 dönemini kapsayan toplu iş sözleşmeleri görüşmeleri uyuşmazlıkla sonuçlanmış ve Belediye - İş Sendikası grev kararını belediyeye bildirmişti. Sonrasında yapılan görüşmelerde ise anlaşma sağlanarak, mutlu sonla noktalandı ve Gaziosmanpaşa Belediyesi son birkaç dönemdir aldığı en yüksek zam oranına kavuştu. Böylece 1998-2000 tarihleri arasında yapılan sözleşme döneminde açılan ve bugüne kadar süren fark kapanmış oldu.

Toplu İş Sözleşmesi İmza töreninde konuşan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, " Bu anlamlı sözleşme ile birlikte ilçe belediyemizde çalışan işçilerle İstanbul Büyükşehir Belediyesi işçileri arasındaki 9 yıldır süren maaş uçurumu kapanmıştır. Bu sözleşme son yıllarda işçilerimize verilen en yüksek fiyat artışlarını kapsamaktadır. İşçilerimiz iyi olan her şeye layıktır ve imzaladığımız bu sözleşme sonucunda işçilerimizin maddi açıdan rahatlayacağını umuyoruz. Beklentimiz bu artışların ilçemizde yaşayan vatandaşlara hizmet olarak geri dönmesidir" dedi.

İmza törenine katılan Belediye-İş Sendikası Genel başkanı Nihat Yurdakul, her şeyin sadece zam beklentisi için olmadığını, yaşadığımız çağda çalışan tüm işçilere, oluşturduğu sivil toplum kuruluşlarına gündem oluşturma ve dünyada yaşanan sıkıntıların çözülmesinde büyük görevler düştüğünü vurguladı. Yurdakul,'' İşçi arkadaşlarımdan beklentim aldıkları yeni zamların hakkını en iyi şekilde GOP' lulara hizmet şeklinde iade etmeleridir'' dedi. 1 No' lu Şube Başkanı İsmail Kaya da yapılan bu sözleşme ile işçilerin yaşadığı mağduriyetin giderildiğini belirterek tüm işçiler adına, GOP Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol'a teşekkür etti.

İŞÇİLER NE ELDE ETTİ:

Ücret Zammı: Günlük ücretleri 41 YTL' nin altında olanların günlük ücretleri 41 YTL' ye yükseltilmiş, 41YTL ve daha üstünde olanların günlük ücretleri 01.03.2006 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 10 oranında zam gördü.

Yemek Ücretleri: İşçi yemek ücretleri ilk yıl için 5 YTL ikinci yıl için 6YTL' ye yükseldi.

Birleştirilmiş Sosyal Yardımlar Paketi :İlk yıl 175 YTL ve ikinci yıl içinde 190 YTL' ye yükseltildi.