BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.496,14
HABER /  GÜNCEL

İzmire turist gemisi yağıyor

İzmir Limanı'nın, bir haftada 4 gemi ağırlayarak yeni bir rekor kırdığı belirtildi.

Abone ol

Kruvaziyer turizmde payını son üç yılda yüzde 15'e çıkaran İzmir Limanı'nın, bir haftada 4 gemi ağırlayarak yeni bir rekor kırdığı belirtildi.

İzmir Ticaret Odasından (İZTO) yapılan yazılı açıklamada, İzmir Limanı'na son olarak dünyanın az sayıdaki yelkenli kruvaziyerlerinden olan ''Windstar''ın geldiği ifade edildi. 150 yolcu kapasiteli lüks gemi Windstar ile birlikte, son 1 haftada 4 gemiyle 7 bin 588 turistin İzmir'e geldiği kaydedildi.

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, oda olarak yolcuların ayakbastı paralarını ödeyerek kruvaziyer turizmini canlandırmaya çalıştıklarını belirterek, gelinen noktanın sevindirici olduğunu kaydetti. Yılın en az 300 günü İzmir'e sefer yapılmasını hedeflediklerini bildiren Demirtaş, açıklamada şunları kaydetti: ''21 Temmuz itibariyle İzmir'e 33 gemiyle 66 bin yolcu geldi. Sene sonuna kadar 93 sefer yapılacağını ve böylece 200 bine yakın turistin geleceğini tahmin ediyoruz. Oda olarak şu ana kadar 200 bin YTL ayakbastı ücreti ödedik. Ulaştırma Bakanımızın son ziyareti sırasında sene sonuna kadar liman hizmetlerine zam yapılmayacağı müjdesini aldık. İzmir Limanı'nın rakibimiz olan Avrupa limanları karşısında çok pahalı kaldığı gerçeğini bir kez daha dile getirdik. İzmir Limanı'nda 35 bin avro ödeyen gemi, Pire'de ise sadece 5 bin avro ödüyor. Başta ayakbastı, fener ve sahil sıhhiye ücretlerinin kaldırılması yolunda taleplerimiz var. Bu yöndeki girişimlerimiz devam ediyor, ısrarlıyız. Eğer bu gerçekleşirse, tıpkı geçtiğimiz hafta olduğu gibi İzmir'e her gün bir gemi gelir.''