BIST 9.705
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.430,14
HABER /  SPOR

Ali Koç'tan sert açıklamalar! Arda Turan sorusuna böyle yanıt verdi

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, takımının Karagümrük zaferi sonrası dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz açıklamalarına değinen Ali Koç, "Mustafa Cengiz'e şu an bir cevap vermeyeceğim ama yalanları, iftiraları, başta beni ve kulübümü hedef almaları... Biz buna yetişemeyiz. Algı operasyonu yapıyorlar." dedi.

Sözlerine devam eden Koç, "Sanmayın ki biz bunlara cevap vermeyeceğiz. Zamanı gelince arkadaşlar cevap verecek.  Siz basın mensuplarından rica ediyorum koskoca adamların bu iftiralarını bir araştırın. Dinimizde en büyük günah iftiradır. Devletimizin kurumlarını zan altında bırakıyorlar. Bir yere kadar yaşa, kuruma hürmet edebiliriz. Biz de bir camiayı temsil ediyoruz. Ayıp ediyorlar. Kaostan beslendiklerini biliyoruz ama kaos meydana getirerek ne kendi kulüplerine ne de Türk futboluna katkı sağlarlar." dedi.

"Az bile vermişler"
Arda Turan'ın aldığı 2 maçlık ceza için 'Az bile vermişler' ifadelerini kullanan Ali Koç, sözlerini şöyle sürdürdü:  "Ben bu işlere şu anda girmeyeceğim. Taraftarlarımız tarafından tenkit edilme pahasına da olsa çok fazla topa girmemeye çalışıyorum. Çok ağır itham ve iddialar var, bunların araştırılması lazım. Küfür mü edildi, 3 bin kişi mi geldi, localara adam mı alındı, hepsinin cevabını vereceğiz. Biz bunların cevabını misliyle vereceğiz. Hızlarını alsınlar, bitsin açıklamaları. Türk futbolunun kalitesinde yöneticilerin kalitesi ve söylemleri de çok önemli."

"Maç saatlerinin değişmesi makul"
Galatasaray ve Beşiktaş'ın maç saatlerinde değişiklik yapılması üzerine konuşan Ali Koç, "Maç saatlerinin değişmesini makul karşılıyorum. Ağır bir kar fırtınası bekleniyor. Takımlar bunu istedikten sonra TFF ve yayıncı kuruluşun anlayışla karşılaması normal. Maçların oynanması daha önemli. 86'dan bu yana olmamış bir fırtınanın geldiği söyleniyor. Bizim bugüne kadar böyle bir talebimiz olmadı ama yarınki şartlar, normal mevsim şartlarının çok üzerinde olduğu için bu durum gayet normal" ifadelerini kullandı.

Ali Koç son olarak Galatasaraylı futbolcu Oğulcan Çağlayan'ın 6 maçlık cezasının 3'e indirilmesiyle ilgili, "Bu konuyla ilgili de arkadaşlarım cevap verecektir" dedi.

Kadıköy'de Fenerbahçe- Galatasaray derbisinde Sarı-Kırmızılıların kazanmasından sonra soyunma odasında Arda Turan'ın küfürlü sevinci çok konuşulmuştu. 

Mustafa Cengiz ne demişti?:
Fenerbahçe derbisi sonrası sarı-kırmızılı ekibin başkanı Mustafa Cengiz, "Bu kafa yapısıyla hiçbir yere ulaşamazsın. Böyle kalitesizlik olmaz. Kimseden korkmam, Allah'tan başka. Rakip takım başkanının meclis idare memuru gibi dolaşması hoşuma gitmedi. Emniyet gibi dolaşıyor. Alkıştan rahatsız olmuşlar. Allah Allah... Sen geldin, bizim evimizde şakır şakır alkışladın ve bir de benim alkışlamamı istedin. Allah Allah, bu nasıl mantalite?" ifadelerini kullanmıştı.