BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,50
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ali İhsan Yavuz’dan AK Partili eski Sinanoğlu Belediye Başkanı'na suç duyurusu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Ak Partili eski Sinanoğlu Belediye Başkanı Hüseyin Sevinç hakkında kendisine hakaret ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Abone ol

Yavuz, 15 Şubat'ta Bolu’da katıldığı bir programda Sakarya Karasu ve Kocaali’de üretilen fındığın kazancıyla bir tank alınamadığını söylemişti.

Sakarya’nın Ferizli ilçesine bağlı Sinanoğlu Belde Belediyesi'nin AKP'li eski Başkanı Hüseyin Sevinç, Ali İnsan Yavuz'u açıklamalarından dolayı eleştirmişti. Bu eleştirinin ardından  Ali İhsan Yavuz eski Başkan Hüseyin Sevinç hakkında kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun ardından AK Partili eski başkan Sevinç savcılığa giderek ifade verdi.

Söyledikleri doğru değil

Konuya ilişkin bir açıklama yayınlayan Ali İhsan Yavuz, eski başkan Hüseyin Sevinç'in “kendisine ve birçok partiliye iftira atarak hakarette bulunduğunu öne sürdü.

“Bu yaptığı ilk değil”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Sayın Sevinç’in yaptıklarını birçok kez görmemezlikten geldik. Ancak en son şahsımla ilgili sosyal medya paylaşımı bardağı taşıran son damla olmuştur.

Kendisi söylediklerinin aksine şahsıma hakaret etmiş, iftiralarda bulunmuş ve tehditler savunmuştur. Biz de bunun üzerine; “hakaret, iftira ve tehdit” e dayalı suç duyurusunda bulunduk. AK Partili olsun veya olmasın hiç kimsenin, kimseye hakaret etme ve tehditte bulunma hakkı yoktur.”

Kamuoyunu yanlış bilgilendiriyor 

“Madem suç teşkil edecek bir şey yapmamıştır o zaman neden alelacele paylaşımını kaldırarak kamuoyunu yanlış yönlendirecek beyanatlara tevessül etmektedir” diyen AKP'li Ali İhsan Yavuz açılmasını şöyle tamamladı;

“Yaptıklarının suç teşkil edip etmemesi konusunda karar verecek olan yer mahkemelerdir. Bizim yaptığımız da meseleyi yargıya havale etmek üzere suç duyurusunda bulunmaktır. Bundan sonrası yargının işidir.

Mesele bundan ibarettir. Aslında bizim yapacak çok işimiz var ve bu türden sataşmalarla uğraşacak vaktimiz yoktur.  Ancak kamuoyununu doğru bir şekilde bilgilendirme sorumluluğumuzun bir gereği olarak bu açıklamayı yapma lüzumu hissettik”

Sevinç sosyal medyadan açıklama yaptı

AK Partili eski Başkan Hüseyin Sevinç de, çağrı üzerine Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü’ne giderek ifade verdi. Gelişmeleri sosyal medya hesabından duyuran Sevinç, şu ifadeleri kullandı;

“Öyle tahmin ediyorum ki, ilk defa bir vekil kendi partisinden belediye başkanlığı, kurucu belde başkanlığı, kurucu ilçe yöneticiliği yapmış birisi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştur.

Nedeni de Kocaali ve Karasu fındıkçısını ve sayın Cumhurbaşkanımızı savunup sosyal medyadan vekilin konuşmasına cevap verip paylaşım yapmaktır. Bu gibi, bizlerin yani vatandaşın desteği ile makam mevki sahibi olup da haddini aşanlarla, vatandaşı yok sayan kravatlı hadsizlerle mücadelem devam edecektir.

Ben Ak Partiliyim. Aksini iddia edenlerle her türlü müsabakaya varım. Ben bu vatanın bu bayrağın ve bu milletin sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın hastasıyım. Bu kardeşinizi ama kimse makamı, mevkisi kim olursa olsun beni bu sevdamdan kimse vazgeçiremez bu böyle biline”

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Ekrem İmamoğlu ile Kapalıçarşı esnafı arasında zam tartışması! Hani her şey güzel olacaktı
Foto Galeri Ekrem İmamoğlu ile Kapalıçarşı esnafı arasında zam tartışması! Hani her şey güzel olacaktı Galeriye Gözat