BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,24
HABER /  POLİTİKA

Ali Babacan'ın Ayasofya açıklamaları olay oldu

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ayasofya'nın muhafazakar gençken rüyası olmadığını söyledi. Hünkar kasrında namaz kılındığını belirten Babacan, "Burada ana yapının içinde namaz kılınması meselesi kararı. Burada hükümetin sorunları örtmek için getirdiği olaylardan biri." dedi.

Abone ol

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ayasofya'nın ibadete açılmasıyla ilgili çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.  Babacan Habertürk'te canlı yayanlanan "Nedir ne değildir" programında Mehmet Akif Ersoy moderatörlüğünde, Nihal Bengisu Karaca, Nagehan Alçı ve Deniz Zeyrek ile gündemi değerlendirdi.

Babacan Ayasofya'nın camiye çevrilmesiyle ilgili soruya "Tebrik ettim" dedi. Babacan kendisine Ayasofya'nın açılışı için davet gelmediğini, gelseydi katılabileceğini ifade etti. İşte Babacan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

"Arkadaşlarımızın arasında farklı görüşler var"

*Kendi politika üretme alanımız var. İç istişare mekanizmalarımız çalışıyor. Mesela Ayasofya, İstanbul Sözleşmesi'ni, Sosyal Medya Düzenlemesi'ni çalışan komisyonlarımız var. Bir de hükümetin bir anda açıkladığı kararlar var. Zaten iş olmuş bitmiş. Bundan sonrası yorumdur. Bu Ayasofya meselesi öyle. Arkadaşlarımızın arasında farklı görüşler var. Ayasofya konusunun çok iyi bir analizi yapıldı. Tarihi, kültürel, uluslararası ilişkiler açısından. Arkadaşlarımız farklı farklı görüşlerin olabileceğini söyledi. 

Ben Ayasofya'nın açılmasına hayırlı olsun dedim. Çok özel ve tarihi yapının, bu dokusunun da korunmasına vurgu yapan bir açıklama yaptım.

"Dokunun korunması gerekiyor"

*Çok eski bir yapı. 5. ve 6. yüzyıldan gelen bir yapı. Hatta milattan önce olduğuna dair iddialar var. Ortak kültürel miras olarak korunması son derece önemli.

*Ayasofya'da zaten namaz kılınıyor idi. Orada hünkar kasrı var. Orada namaz kılınıyordu. Burada ana yapının içinde namaz kılınması meselesi kararı. Burada hükümetin sorunları örtmek için getirdiği olaylardan biri.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Ayasofya'ya akın var! Sabaha kadar beklediler ardından Ayasofya'ya koştular
Foto Galeri Ayasofya'ya akın var! Sabaha kadar beklediler ardından Ayasofya'ya koştular Galeriye Gözat