BIST 8.894
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.238,87
HABER /  MEDYA

Akşener’in istifasını istediği İyi Partili Ömer Ay: Yolsuzluk yapanların kadınlarla ilişkisini anlattım, neresi suç

Eski Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve ortaklarının eşlerini boşayarak sekreterleriyle evlendiklerini, bir ilçenin belediye başkanı ve şoförünün Y. isimli kadını paylaşamadığına ilişkin açıklamalarının ardından İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından istifası istenen İyi Parti Nevşehir İl Başkanı Ömer Ay, “Yolsuzluk yapanların kadınlarla ilişkisini anlattım, neresi suç!” diye sitem etti.

Abone ol

İyi Parti Nevşehir İl Başkanı Ömer Ay, eski Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve ortaklarının eşlerini boşayarak sekreterleriyle evlendiklerini, bir ilçenin belediye başkanı ve şoförünün Y. isimli kadını paylaşamadığını, il özel idare başkanının dördüncü veya beşinci eşini aldığını iddia ederek, "Brezilya dizisine çok uygun bir partililerle karşı karşıyayız" demişti.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, Ay'ın bu sözlerinin Akşener'i öfkelendirdiğini ve İyi Parti liderinin talimatı üzerine Ay’a, "Özür dileyin ve istifa edin" denildiğini duyurmuştu.

"Nevşehir'de herkes beni takdir ediyor"
Saymaz, bugünkü yazısında istifa talebine direndiğini belirttiği Ay’ın şu sözlerini aktardı:

"Özür dileyecek bir suç yok. Yolsuzluk yapanların kadınlarla ilişkilerini anlattım. İlişkide bulunan ben değilim, onlar. Bunun neresi suç, bilmiyorum vallahi. Nevşehir'de herkes beni takdir ediyor. Yüzlerce teşekkür telefonu aldım. Herkes 'Doğru yaptın' diyor. 'Kötü yaptın' diyen kimse yok."

“Yönetim kurulumuz ‘Şimdilik istifa etmeyelim, başkanla görüşelim' dediler, bazıları görüşmeye gidecek”
Saymaz’ın aktardığına göre Ay, özür dilemeyeceğini ve henüz istifa etmeyeceğini belirterek şunları ifade etti:

"Henüz bir karara varamadık. 'Yok etmiyorum' da demiyorum. Genel başkanı üzmek istemiyorum. Ama 50 kişilik yönetim kurulumuz var. Şimdilik istifa etmeyelim, 'başkanla görüşelim' dediler. Bazıları görüşmeye gidecek."

Ömer Ay ne demişti?
İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı Ömer Ay düzenlediği basın toplantısında, eski Belediye Başkanı Hasan Ünver ve iş ortaklarını yolsuzluk yapmakla suçlarken ifadeler tartışmalara neden oldu. 

"Adeta hanım koleksiyonu yapıyor"
Ay, Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk'ün, şoförü ile husumetli olduğunu ileri sürdü. İl Genel Sekreteri Gürbüz Dinç'in birden fazla kez evlendiğini söyleyerek, "Adeta hanım koleksiyonu yapıyor" ifadesi kullandı. Ömer Ay'ın açıklamaları şöyle oldu:

"Brezilya dizisine çok uygun bir partililerle karşı karşıyayız"
"Hasan Ünver'in iş ortaklarının dördü de hanımlarını değiştirdiler. Dördü de eski hanımlarını boşadılar. Yeni hanımlar aldılar. Genelde sekreterlerini aldılar. Şimdi büyük bir ilçemizin belediye başkanı (Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk'ü kastediyor) ile şoförü, Y. isimli bir kızı paylaşamıyorlar. Whatsapp'tan yazışmalarını Twitter'da okumuşsunuzdur. Yıldız'ı belediye başkanı mı kahve içmeye götürecek, Halil mi götürecek tartışıyorlar. Artı İl Özel İdare başkanımız (İl Genel Sekreteri Gürbüz Dinç'i kastediyor) dördüncü veya beşinci hanımını aldı. Adeta hanım koleksiyonu yapıyor. Brezilya dizisine çok uygun bir partililerle karşı karşıyayız."

BU FOTO GALERİYE BAKIN
1959 model Mercedes'i 25 sene sonra garajdan çıkardı talipliler sıraya girdi
Foto Galeri 1959 model Mercedes'i 25 sene sonra garajdan çıkardı talipliler sıraya girdi Galeriye Gözat