BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.435,71
HABER /  GÜNCEL

Ahmet Türk Vartodaydı

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, 29 Mart'ta yapılacak olan seçimlerin demokrasi, özgürlük ve barış isteyen Kürt halkı için çok önemli olduğunu belirtti.

Abone ol

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk, 29 Mart'ta yapılacak olan seçimlerin demokrasi, özgürlük ve barış isteyen Kürt halkı için çok önemli olduğunu belirtti.

Seçim çalışmaları kapsamında Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki turlarını sürdüren DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Muş'un Varto ilçesinde partisi tarafından düzenlenen mitinge katıldı.

Muş milletvekilleri Nuri Yaman, Sırrı Sakık, DTP Muş İl Başkanı Maşallah Yalvaç, Muş Belediye Başkan Adayı Nimet Sezgin ve Varto Belediye Başkan Adayı Gülşen Değer ile birlikte miting alanına gelen Türk, 30 yıldan beri zulme ve haksızlığa karşı boyun eğmediklerini ve dimdik ayakta olduklarını ifade etti.

30 yıldır bu coğrafyada kan aktığını belirten Türk, "Bu sorunu baskı ve zorla çözemezsiniz. Gelin, başta Kürt sorunu olmak üzere Alevi kardeşlerimizin de taleplerini oturup çözelim. 30 yıldan beri operasyonlarla, hakaretlerle, imhalarla Kürt sorunu çözülmedi. Ama halkların kardeşliği için yürüttüğümüz mücadeleyi küçük görmeye başladılar. Makarnayla, kömürle, çamaşır makinesiyle bu problemi çözeceklerini zannettiler. Bu halk yüzlerce zulümle karşı karşıya kaldı. Ama zulme boyun eğmediler. Gelin diyoruz bu ülkede Kürdün de Türkün de
kardeşçe yaşadığı, bu ülkede Alevi'nin Sünni'nin kardeşçe yaşadığı bir dünya oluşturalım. Kardeşliği esas alırsak umarım bu ülkede, bu coğrafyada daha demokratik bir düzen olur. Ama bugün bakıyoruz. İmha ve inkar etme siyaseti hala devam ediyor. Şunu söylemek istiyorum, artık taşlar yerinden oynamaya başladı" ifadelerini kullandı.

TRT Şeş'i de eleştiren Türk, Kürtçe televizyona karşı olmadıklarını ancak TRT Şeş'in bir yasal dayanağının bulunmadığını savundu. Türk, "29 Mart'ta önemli bir seçim var. Bu seçim demokrasi, özgürlük ve barış isteyen Kürt halkı için çok önemli bir seçimdir. 'Acaba ezilen Kürtler kendi coğrafyalarında bu seçim mücadelesine ne kadar sahip çıkıyor' diye beklenmektedir. Sizden rica ediyorum. İnsanlarımızı ikna edin. Oylarınızı Gülşen Değer'e verin. Kendisini belediye başkanı olarak görmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Türk, yaptığı konuşmanın ardından miting alanından ayrılırken, partililer çalınan müzik eşliğinde bir süre halay çekti.