BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.442,22
HABER /  GÜNCEL

Saadetin mini etek açılımı

CHP'nin 'çarşaf', AK Parti'nin 'Alevi' açılımının ardından Saadet Partisi de şaşırtıcı bir şekilde 'mini etek' açılımı yaptı.

Abone ol

CHP'nin 'çarşaf', AK Parti'nin 'Alevi' açılımının ardından Saadet Partisi de 'mini etek' açılımı yaptı. Daha önce sadece başörtülülerin yer aldığı Saadet Partisi toplantılarında, artık manken gibi genç kızlar boy göstermeye başladı. Mini etek giyenlere de kapıyı açan Saadet Partisi'nde değişim rüzgarları esiyor.

SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ile birlikte partide başlayan değişim, toplantılara katılımda kendini göstermeye başladı. SP toplantılarına artık sarışın ve mini etekli genç kızlar da rağbet göstermeye başladı. Üniversiteli genç kızlar, mevcut siyasi ortamda tek doğru adresin SP olduğuna inanıyor.

Ailesinin sol görüşlü olmasına rağmen kendisinin SP'yi tercih ettiğini belirten üniversiteli bir genç kız da, herkesi SP çatısı altında siyaset yapmaya davet ediyor. Saadet'in yeni yüzleri, partinin son dönemdeki açılımından da memnun olduklarını ifade ettiler.

MİLLİ GÖRÜŞ'ÜN 'ŞAŞIRTAN' KADINLARI

SP lideri Kurtulmuş'un katılımıyla gerçekleştirilen SP Kadın Kolları İstişare Toplantısı'nda partinin yeni yüzleri medyanın ilgi odağı oldu. Hacettepe Üniversitesi'nde okuyan mini etekli Füsun Yücel, Kadın Kolları üyesi olmadığı halde SP'yi anlamak amacıyla toplantıya katıldığını söyledi. "Her alanı görmek lazım" diyen Yücel, SP'nin sadece kapalılara ağırlık veren bir parti olmadığını, kendisinin açık olduğunu söyledi.

Yücel, "SP'nin son dönemdeki açılımını çok güzel buluyorum. Bu şekilde sadece İslami kesime değil daha doğrusu bir tarikata, cemaate ait olmadığını kanıtlıyor" diye konuştu.

SP'nin Çankaya bölgesinden il genel meclis üyesi adayı olduğunu söyleyen sarışın bir kez genç kız da, "Şaşırtan milli görüş hanımefendileri, diye bir kavram var. Aslında dünyayı okuyabilen, görgülü, eğitimli bir kadının milli görüş camiası içinde yer almamasını şaşırtıcı karşılıyorum. Daha önceden de vardı ama daha çok tabanda çalışıyordu. İçinde demokrat ve halkçı kelimesi geçen partilerin kadınlara önem vermemesi nedeniyle boşluğu Saadet Partisi doldurdu" dedi.

Berna Enönder isimli bir üniversiteli genç kız da, ilk defa Saadet Partisi toplantısına katıldığını, Numan Kurtulmuş'un konuşmasını ilk defa dinlediğini belirterek, partiye henüz üye olmadığını söyledi. Erönder, "Buraya gelirken çok gerildim. Farklı yüzler, farklı simalar gördüm burada. Ancak bu açılım değil genel anlamda bütünlük sağlanmış. Çok etkilendim. Ben ailemden dolayı sol partilere yakın bir şekilde büyüdüm ama buradan çok etkilendim" şeklinde
konuştu.