BIST 10.083
DOLAR 32,48
EURO 34,82
ALTIN 2.438,87
HABER /  GÜNCEL

Bağcılardaki aileler daha mutlu

Bağcılar Belediyesi’nin iki ay önce başlattığı ‘Mutlu Yuva Huzurlu Toplum’ seminerlerinin ilk etabı sona erdi.

Abone ol

Seminerlere katılanların çoğunluğunu oluşturan 222 ev hanımı, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Bağcılar Belediyesi, sosyal dönüşüm projesi kapsamında mutlu yuva huzurlu toplum oluşturmak amacıyla başlattığı seminerlerin ilk etabı sona erdi. Sekiz hafta süren, sekiz ayrı bölgede ve sekiz uzman tarafından verilen seminerler ilçede bulunan sivil toplum kuruluşlarının merkezlerinde yapıldı. Bağcılar Kültür merkezinde düzenlenen sertifika törenine katılan Başkan Lokman Çağırıcı, ilçenin altyapısının bittiğini ve bundan sonra sosyal dönüşüm projeleri kapsamında çalışmalara ağırlık verileceğini söyledi.

Başkan Çağırıcı, “Bu projenin tabanında ve temelinde psikolojik danışmanlık var. Seminerlere katılan ev hanımlarından olumlu tepkiler aldık. Birçoğu, eşiyle ve çocuğuyla daha iyi iletişim kurduklarını ve birçok sorunu da seminerlerde öğrendikleriyle hallettiklerini söyledi.

Bağcılar hem imar hem kültür açısından değişiyor. Yakın zamanda ev hanımları için ‘El emeği göz nuru çarşısı’nı hizmete açacağız. Ev hanımları el emeğiyle yaptıklarını hiçbir ücret ödemeden bu çarşıda satarak ev ekonomisine ciddi katkıda bulunacaklar. Bu merkezde spor salonları, kreş ve meslek edindirme kursları da yer alacak.”dedi.